Volledig scherm
Havana op archiefbeeld. © David van Haren

Speler Plum succesvol als interim-coach Havana

RUURLO - De handballers van ­Havana hebben zondag ook de tweede wedstrijd van het seizoen gewonnen. In de eerste klasse A werd Blauw Wit verslagen: 14-29.

Alex Plum was interim-coach bij Havana, omdat Arthur Matosjan om privéredenen ontbrak. Plum stopte onlangs als coach van Hastu en is nu speler bij Havana. ,,Alex was lang coach van ons, dus het was ouwe-jongens-krentenbrood”, zei speler Frank Janssen. ,,Alex zal vooral in het tweede team spelen en af en toe met ons meedoen.”

Competitiegenoot The Flyers won van Minerva: 23-29. ,,We zijn op de goede weg”, zei coach Peter van der Vloet over de tweede zege. ,,De jongens nemen het heel serieus en stralen uit dat we altijd voor de winst spelen.”

Hastu won in de tweede divisie A van CSV Handbal uit Castricum: 37-19. Het aanvangstijdstip (12.30 uur) was onbedoeld een wapen van de Nijmeegse studenten. ,,Zij moesten om 8.30 uur vertrekken en speelden daarom met wat veteranen”, zei keeper Jan-Willem Takke.

De vrouwen van eersteklasser Havana verloren van AHV Achilles: 21-17. Opvallend moment was de goal van Hanneke Heldens, die niet werd gezien door de arbiter. Coach Stef Bosgoed: ,,De bal kwam tegen de paal in de goal. Er was slechts één scheids, die kan niet alles zien.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport