Volledig scherm
Jara Wieland (links) van SPES op archiefbeeld. © Theo Peeters

SPES houdt kruisfinales in zicht

MILSBEEK - De korfbalsters van SPES hebben ook na zondag het bereiken van de kruisfinales om het landkampioenschap in eigen hand. De Milsbeekse topklasser speelde op het eigen sportpark gelijk tegen concurrent Prinses Irene: 10-10.

De ploeg van coach Marijke de Veer en de tegenstander uit Nistelrode blijven daardoor met evenveel punten (11) eerste (Irene) en tweede. In de laatste twee duels spelen beide teams nog tegen nummer drie Korfrakkers (10). SPES treft ook laagvlieger ODC, Prinses Irene het sterke Swift.

Een plek bij de eerste twee is noodzakelijk voor de kruisfinales. ,,Ons programma is gunstiger”, stelde De Veer. ,,Als we van de laatste twee duels er één winnen is dat denk ik genoeg. Maar het wordt hoe dan ook lastig.”

In de hoofdklasse pakte Klick’15 belangrijke punten met een thuiszege (11-10) op hekkensluiter Bladella. De fusieploeg uit Wilbertoord en Landhorst neemt daardoor afstand van de degradatiezone, het verschil met de nummer laatst uit Bladel is nu vijf punten.

Overgangsklasser VIOS uit Ottersum rekende op eigen veld af met Tovido uit Esch: 11-10. De Limburgse formatie staat daardoor nog steeds stevig in de middenmoot (vijfde). 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport