Volledig scherm
SPES op archiefbeeld. © Theo Peeters

SPES is maat te klein voor Be Quick

NULAND – De korfbalsters van SPES zijn in de topklasse nog altijd op zoek naar de eerste overwinning in de zaal. Zondag kwam die er nog niet. In Nuland verloor de Milsbeekse formatie met 20-12 van Be Quick.

Trainer Johnny Vervoort vond dat zijn ploeg duidelijk te kort kwam. ,,Zo eerlijk moet je gewoon zijn. Ik kan er ook niet meer van maken. Be Quick was gewoon op alle fronten beter. Ze waren feller en werkten beter af. Dan loop je achter de feiten aan.”

Vervoort hoopt dat zijn ploeg snel weer compleet is. ,,We hebben al een flinke poos te maken met een aantal blessuregevallen. Daardoor kunnen we momenteel gewoon niet beter dan wat we nu laten zien. Hopelijk lukt het ons nog om voor de kerst onze eerste wedstrijd te winnen, maar het is nu gewoon even zoals het is.”

Klick’15 uit Wilbertoord en Landhorst heeft na drie wedstrijden nog altijd geen punten in de overgangsklasse A. In eigen huis verloor de ploeg met ruime cijfers van het, tot aan dit weekeinde, eveneens puntloze Oxalis: 11-21. Klick hield het in de zaal lang spannend tegen de bezoekers uit Hegelsom, maar in de slotfase scoorde Oxalis zeven keer op een rij.

In de eerste klasse A won VIOS met 10-8 van Diosa. Voor de korfbalsters uit Ottersum is de overwinning op de gasten uit Balgoij de eerste van het zaalseizoen.

Regiosport