Volledig scherm
Dyan Peters (9) in actie namens SPES tegen Swift. © Theo Peeters

SPES maakt het zichzelf moeilijk met nederlaag tegen Swift

OEFFELT - SPES heeft zondag een dure nederlaag geleden in de strijd in de topklasse om een plek in de kruisfinales. De Milsbeekse korfbalsters verloren in Oeffelt met 16-21 van Swift, dat SPES nu op één punt is genaderd.

De formatie van trainer Marijke de Veer liep vanaf het begin al achter de feiten aan toen Swift al vroeg drie keer scoorde. Die marge gaven de bezoekers uit het Limburgse Velden nauwelijks meer uit handen. SPES had aan de andere kant halverwege de eerste helft pas drie keer gescoord.

In de tweede helft mocht de thuisploeg weer even hopen op een goed resultaat. Swift was even minder scherp en SPES maakte er 16-18 van. In de slotfase liepen de gasten toch weer uit.

SPES zakt na de nederlaag naar de vierde plek in de topklasse. DDW heeft één punt meer en Be Quick en Swift hebben één punt minder dan de formatie uit Milsbeek.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport