Volledig scherm
Marijke de Veer, afzwaaiend coach van SPES. © Theo Peeters

SPES neemt zonder kruisfinales afscheid van coaches

MILSBEEK - Het seizoen van SPES zit er definitief op. De topklasser uit Milsbeek verloor zondag van ODC uit Ommel (12-14) en liep de kruisfinales mis. De nederlaag maakte niks meer uit. Omdat De Korfrakkers won van Prinses Irene (7-11), waren de Limburgse korfbalsters sowieso niet gaan spelen om het landskampioenschap bij de vrouwen.

Vorig jaar werd SPES nog tweede van Nederland op het veld. ,,In de rust hoorden we nog dat de tussenstand op het andere veld gunstig was”, zei SPES-speelster Michelle Smulders. ,,Maar daarna gaven we het zelf weg. We maakten onze kansen niet af en lieten de tegenstander uitlopen. Zij scoorden en paar dubieuze doelpunten en toen was het gedaan.”

Het coachingsduo van SPES Marijke de Veer en Caroline Lamers nam na de wedstrijd afscheid van de spelersgroep, die verder intact blijft voor volgend seizoen. De trainsters worden opgevolgd door Johnny Vervoort.

Klick’15 verloor in de laatste wedstrijd van het seizoen van Klimroos/VVO: 6-11. De fusieclub uit Wilbertoord en Landhorst was al veilig in de hoofdklasse. Coach Man-Kit Chan: ,,We hebben de reserves wat meer speeltijd gegeven. Handhaven was de doelstelling en dat is gelukt. We misten een aantal vaste krachten en dat was te merken aan het spel.”

De korfbalsters van VIOS liepen tegen een nederlaag aan bij Klimop in Asten: 6-5. De ploeg van trainer Harald van Dongen staat vijfde in de overgangsklasse A en speelt donderdag de laatste wedstrijd tegen JES. De Ottersumse equipe kan dan nog een plaats zakken, maar niet meer degraderen.      

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport