Volledig scherm
Steffan Hebbink (links) haalt uit voor Vocasa. De Cuijkenaar keert terug bij Flamingo's. © David van Haren

Steffan Hebbink geeft Flamingo's met dubbelrol noodzakelijke impuls

GENNEP - Volleyballer Steffan Hebbink maakt de overstap van eredivisionist Vocasa uit Nijmegen naar zijn oude club Flamingo’s. De 26-jarige Cuijkenaar maakt met zijn dubbelrol als spelverdeler én trainer indirect het voortbestaan van het team in de tweede divisie mogelijk.

Aan het einde van het afgelopen seizoen twijfelden veel spelers van de volleybalclub uit Gennep over een vervolg op hoog niveau.

,,Dat had te vooral te maken met de krapte in de selectie”, vertelt Freek Kwant, die in de technische commissie van Flamingo’s de verantwoordelijkheid heeft voor de mannenlijn. ,,Ze wilden graag door, maar niet op dezelfde voet als afgelopen seizoen. Door blessures konden ze soms amper een team op de been brengen. Dat is besproken, iedereen gaat door en met uitbreiding van het team zijn we bezig.”

Hebbink is de eerste aanwinst. Hij wordt de vervanger van spelverdeler Juul Daemen, de enige speler die wel vertrekt. Hij verhuist voor werk naar Rotterdam.

Nieuwe spelers

Hebbink speelde op jonge leeftijd al voor Flamingo’s en was daarna actief in de eredivisie voor Lycurgus in Groningen, SSS (Barneveld) in de Tweede Bundesliga bij Bocholt. Bij Bocholt en Vocasa was hij vooral diagonaal. Hebbink doet vanwege een schouderblessure een stap terug.

,,Voor ons is het cruciaal dat we een goede spelverdeler hebben”, zegt Kwant. ,,Ook nieuwe spelers willen dat weten. De basis van het team staat en zelfs gehavend draaien we mee in de subtop van de tweede divisie.”

Zoektocht coach

Trainer/coach Peter van der Ven gaf eerder al aan te stoppen bij Flamingo’s. ,,Daarom is het fijn dat Steffan één training overneemt. De andere training en de coaching lossen we waarschijnlijk intern op. Er zijn verschillende opties, maar nog niets is definitief.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport