Mill: 20-01-2018; DG_FotoKorfbal: Miko/Klick - DakosFoto: Ed van Alem
Volledig scherm
Mill: 20-01-2018; DG_FotoKorfbal: Miko/Klick - DakosFoto: Ed van Alem © Ed van Alem

Stuurloze korfballers Klick stevenen af op nacompetitie

MILL - Klick’15 verloor gisteren in Mill ruim van Altior: 10-21. 

De korfbalsters uit Wilbertoord pakten in negen wedstrijden pas twee punten tijdens het zaalseizoen in de overgangsklasse en staan voorlaatste. Als het team over vijf duels daar nog staat, dan betekent dat een play-offduel om lijfsbehoud. Het gat naar een veilige plaats is zes punten.

Handhaving wordt lastig

,,We willen graag op dit niveau actief blijven, maar dat gaat geen gemakkelijke opgave worden”, zei speelster Mieke Selten. ,,Op het veld spelen we nog ene niveau hoger, we weten dat we in deze competitie mee kunnen draaien.

Trainer gezocht

Trainer Rein van Vught kan vanwege gezondheidsklachten zijn taken momenteel niet uitvoeren. ,,Daardoor zitten we zonder coach en moeten we er hard voor werken. Een zwangere speelster doet op dit moment de coaching en trainingen. Het is mooi dat we het op die manier kunnen opvangen, maar we zijn op zoek naar een permanente oplossing. Voor volgend jaar zoeken we een nieuwe trainer.”

De ruststand tegen de ploeg uit Heeswijk-Dinther was 4-11. Voor de Brabantse thuisploeg scoorden Sanne Bens (3x), Irma de Kleijne (3x), Selten (2x), Dymphe van den Berg en Fenne de Kleijne. ,,We kregen maar geen grip op de afstandsschoten van de tegenstander. Dat is de laatste weken ons euvel, dus misschien moeten we kijken naar onze verdedigende tactiek.”

SPES verplaatst

De thuiswedstrijd van SPES in de topklasse tegen Stormvogels uit Luyksgestel is verplaatst naar vrijdag 21 februari vanwege de storm. De tegenstander van de Milsbeekse club vond het onverantwoord om af te reizen naar Groesbeek. Eersteklasser VIOS uit Ottersum was vrij. De eersteklasser zit met een oneven aantal in de competitie.    

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport