Theo Joosten uit Cuijk tijdens EK atletiek in trainersstaf België

CUIJK - Theo Joosten is toegevoegd aan de technische staf van de atletiekploeg van België. De 67-jarige trainer uit Cuijk tijdens de EK atletiek in Berlijn de middellangeafstandslopers begeleiden.

Joosten is ruim een jaar coach van twee Belgische topatleten: Pieter-Jan Hannes en Renée Eykens. Hannes miste net kwalificatie op de 1500 meter voor de EK, Eykens komt in Duitsland in actie op de 800 meter.

Joosten zal behalve Eykens nog acht atleten begeleiden. België reist met zestig atleten naar de EK.

Nieuwe ervaring

,,Het is een mooie waardering voor mijn werk”, stelt Joosten. ,,Ik kijk er erg naar uit om met zo’n grote ploeg zo’n toernooi mee te maken. We hebben een uitgebreide technische staf, met elke avond meetings en veel dingen die moeten gebeuren en in goede banen moeten worden geleid. Ik heb natuurlijk al Olympische Spelen meegemaakt, maar het managen van zo’n selectie wordt voor mij weer een nieuwe ervaring.”

Volgens de Cuijkenaar heeft België op atletiekgebied de zaken goed voor elkaar. De tweetaligheid is wel lastige kwestie. ,,Ik spreek een beetje Frans. Niet voldoende, maar dat hoeft geen barrière te zijn. De taal van atletiek is universeel, daar komen we wel uit.”

Aanwijsplek

De stap van Joosten werd afgelopen week op dezelfde persconferentie bekend gemaakt als waar duidelijk werd dat Hannes geen aanwijsplek kreeg in de Belgische selectie. De atleet, die vanwege Joosten regelmatig in Katwijk bij Cuijk verblijft, faalde op zijn laatste poging in Ninove om de EK-limiet te lopen. De EK atletiek in Berlijn beginnen maandag 6 augustus.

Volledig scherm
Theo Joosten: ‘Ik was achteraf liever violist geworden.FOTOBRON’foto Bert Beelen IPTCBron Bert Beelen;bert beelen Nederland/Nijmegen: 2012 Trainer Theo Joosten. Foto: Bert Beelen;Nijmegen;Nederland © bert beelen
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Teruglezen | Publiekslieveling Teunissen klopt Kruijswijk, 40.000 wielerfans in straten Boxmeer

    Teruglezen | Publieks­lie­ve­ling Teunissen klopt Kruijswijk, 40.000 wielerfans in straten Boxmeer

    BOXMEER - Steven Kruijswijk, Annemiek van Vleuten en Dylan Groenewegen. Het zijn zomaar wat voorbeelden van bekende namen die maandag in Boxmeer aan de start verschenen voor Daags na de Tour. Bij het grote wielerevenement rijden toprenners traditiegetrouw de eerste rondjes om de kerk, vlak nadat de Tour de France is afgelopen. Lees hieronder terug hoe Boxmeer voor tienduizenden fans in een wielerwalhalla veranderde.

Regiosport