Volledig scherm
De 22-jarige coureur Thijmen Nabuurs uit Groeningen. © Ed van Alem

Thijmen Nabuurs komend jaar naar Magny Cours, Spa, Zandvoort en Assen

GROENINGEN - Thijmen Nabuurs heeft een stoeltje in de autosport bemachtigd. De 22-jarige coureur uit Groeningen rijdt komend seizoen voor Ferry Monster Autosport in de Dutch Supercar Challenge, een raceserie met wedstrijden in België, Frankrijk en Nederland.

Een wens gaat daarmee voor Nabuurs in vervulling. ,,Er is een last van mijn schouders gevallen”, zegt de Brabander, die vorig jaar een carrière in de autosport verkoos boven die in de karts.

,,Het is een lastige wereld, vandaar dat het ook zo lang heeft geduurd voordat er duidelijkheid kwam. Er is zoveel keus in de autosport, partners en budgetten spelen een rol. Ik moest eerst meters maken en sponsors aantrekken voordat ik naar een team kon.” 

Van een raceklasse met Lamborghini’s tot de Nascar

Quote

Waar je als talent in het voetbal zomaar wordt opgepikt, heb je als talent in de autosport ook geld nodig

Thijmen Nabuurs

Nabuurs heeft het afgelopen jaar in verschillende auto’s gereden, testen gedaan, en daarnaast veel gesprekken gevoerd. ,,Van een raceklasse met Lamborghini’s tot de Nascar. Echt alles kwam voorbij. En allemaal met verschillende budgetten, hè. Waar je als talent in het voetbal zomaar wordt opgepikt, heb je als talent in de autosport ook geld nodig. Dat heb ik de laatste maanden wel gemerkt. Het was mentaal moeilijk, er werd veel van mijn doorzettingsvermogen gevraagd.” 

Uiteindelijk is hij bij Ferry Monster Autosport op de juiste plek om zich verder te ontwikkelen. ,,Ik had een aantal opties en dit was de beste ook gezien de exposure en het team dat er staat. Dit is een uitstekend team voor mijn eerste volledige autosportjaar. Ze hebben veel auto’s, op hoger niveau gereden zelfs met professionals, en zóveel data verzameld. Hier kan ik ervaring opdoen. Ik heb nog veel te leren, ook al is mijn snelheid al goed.”

Meten met de rest

Quote

Ik ga op bekende parcours rijden als Magny Cours, Spa, Zolder, Zandvoort en Assen

Thijmen Nabuurs

De Dutch Supercar Challenge behoort tot het kampioenschap van de toerwagens en is het kleinere broertje van World Touring Car Cup (WTCR), een internationaal hoog aangeschreven kampioenschap.

,,Ik ga in een Cupra, van oudsher een Seat, een opvallende auto met grote vleugels rijden. Op grote evenementen met veel publiek, op bekende parcours als Magny Cours, Spa, Zolder, Zandvoort en Assen. De raceweekenden worden op de landelijke tv bij RTL 7 uitgezonden, met onder meer beelden van onboard-camera’s.”

Nabuurs kan zich eindelijk weer meten met anderen. Zijn laatste wedstrijd dateert alweer van de Racedagen in Zandvoort, eind mei vorig jaar. ,,Het racen heb ik echt gemist, dat is toch anders dan testen of de internationale racelicentie halen. Ik wil knokken met anderen, inhalen, presteren. Daar ben ik nu klaar voor, ook door de ondersteuning van de autosportbond KNAF. Nu ben ik heel benieuwd waar ik sta in een veld met veel ervaren tegenstanders, of ik constant kan rijden. Niets houdt me tegen.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport