Volledig scherm
Jody Jochems (midden) wint de sprint bij de nieuwelingen in wielercriterium Daags na de Tour. © Ed van Alem

Thuisfavoriet Jochems pakt zege bij de nieuwelingen in Daags na de Tour

BOXMEER - Hij maakt zijn favorietenrol waar. Jody Jochems uit Sint Anthonis kwam maandag als eerste over de streep tijdens de nieuwelingenkoers van Daags na de Tour. De 15-jarige wielrenner won de sprint van Daan Brouwer en de Maleisische renner Justin Felix Nagel.

,,Dit is mijn mooiste zege ooit”, zei Jochems over zijn zege in de eerste race van het voorprogramma van het profcriterium. ,,Er waren veel klasgenoten, familie en vrienden. Ik reed elke ronde langs mijn school, het Elzendaalcollege. Vooraf had ik geen last van spanning, ik had goed geslapen en mijn benen voelde goed. Ik ben blij dat ik het kon afmaken.”

Fotofinish

De verschillen met Brouwer en de Maleisische concurrent waren erg klein op de streep. Pas lang nadat hij gefinisht was, wist de wielrenner van WV Schijndel dat hij had gewonnen. ,,Ik heb al een aantal keer gehad dat ik mijn handen te vroeg in de lucht deed, dus daarom wacht ik liever totdat ik het zeker weet.”

De vlakke ronde van Boxmeer was voor Jochems wel even schakelen. Tijdens zijn vakantie in Frankrijk twee weken geleden had hij nog reusachtige Tourbergen bedwongen in de Franse Alpen. Daarna was hij met de talentengroep van wielerbond KNWU in Zuid-Limburg.

,,Dit is iets anders, al loopt het bij de finish wel iets omhoog. Ik nam de inhoud van het rijden in de bergen mee naar deze koers. Dat heeft me geholpen om te winnen.” 

Volledig scherm
Jody Jochems op het podium. © Ed van Alem
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport