Volledig scherm
Lynn Blenckers (midden, springend op de achterlijn) viert de bekerwinst met haar ploeggenotes van Oostende. © BELGA

Topseizoen levert Lynn Blenckers een plek in Oranje op én een transfer

OOSTENDE - Lynn Blenckers kruipt steeds dichter naar de internationale top. De 24-jarige volleybalster uit Vierlingsbeek zit in de voorselectie van het Nederlands team én is dicht bij een transfer naar een topcompetitie.

Blenckers, met Hermes Oostende in de finale om de Belgische titel, kreeg onlangs een telefoontje van bondscoach Jamie Morrison.

Ze is onderdeel van een groep van dertig speelsters waar later de definitieve selectie uit komt voor een drukke zomer met de Nations League, het olympisch kwalificatietoernooi, EK en World Cup.

Geen vakantie

Volledig scherm
Lynn Blenckers © Theo Peeters

Na het seizoen in België zal de middenaanvaller (1.88m) zich melden op Papendal voor de selectietrainingen. ,,Meer weet ik nog niet”, zegt Blenckers. ,,Ik was verrast. Hij zei dat ik geen vakantie had en niet kon gaan werken. Nou, geen probleem hoor. Morrison blijkt me al de hele winter op video’s te volgen. Het is maar goed dat ik dat niet heb geweten.”

De bondscoach gaf aan gecharmeerd te zijn van Blenckers, die afgelopen zomer van eredivisionist FAST naar België vertrok. ,,Op z’n Amerikaans hè. Ik was lang, atletisch, sprong hoog. Hij is positief, maar dat is hij natuurlijk bij meer speelsters. Voor mij is het een bevestiging dat ik de juiste keuze heb gemaakt door naar België te gaan. Zes jaar geleden heb ik meegetraind met wintertrainingen onder bondscoach Gido Vermeulen. Toen raakte ik geblesseerd, daarna heb ik nooit meer wat gehoord.”

Nieuwe transfer

Het is vrijwel zeker dat Blenckers in de zomer een nieuwe transfer maakt. ,,Ik blijf niet bij Hermes. Als ik die laatste stap wil maken, moet ik hogerop. Naar een betere competitie, twee keer per dag trainen. De contacten zijn er, de selectie voor Oranje wakkert het nog extra aan.”

Ze wil zich eerst concentreren op de titelstrijd. Afgelopen weekend begon ze met Hermes de best-of-five-serie tegen Asterix Beveren met een 3-0 thuisnederlaag. ,,Ja, ik heb gefantaseerd over de toekomst, maar reëel was dat niet. Moet ik ook niet doen. Eerst hier kampioen worden.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport