Volledig scherm
Aanvoerder Yara Koster in actie namens SPES. © Theo Peeters

Trots SPES plaatst zich voor finale

VELDEN - De korfbalsters van SPES zijn erin geslaagd om zich te plaatsen voor de finale om het landskampioenschap. De ploeg van trainer Marijke de Veer versloeg Swift zondag in de kruisfinale: 13-16.

,,Het is echt een prestatie om als gepromoveerde ploeg meteen in de finale te staan", glunderde De Veer. ,,Ik hoor vaak dat een club als SPES hier hoort, maar eigenlijk vechten we tegen onze naam. We hebben erg verjongd, er staat een ander team dan dat een aantal jaren geleden steevast in de finale stond. Daar ben ik trots op. Iedereen draait mee, dit is een teamprestatie van formaat."

Op de zege op Swift was volgens De Veer weinig af te dingen. ,,We wonnen voorin veel ballen, waardoor we veel kansen kregen. Wij wisten dat de scheidsrechter van vandaag erg strak zou fluiten en dat deed hij ook, dus we gingen niet te hard de duels in. Swift deed dat wel, waardoor er vaak tegen ze werd gefloten. Dat is een stukje voorbereiding. We hebben bijna de hele wedstrijd voor gestaan. Vlak voor tijd stond het zelfs nog 11-16."

In de finale wacht komende zondag een confrontatie met Be Quick uit Nuland, dat eerder dit seizoen twee keer nipt won van SPES. ,,We zijn aan elkaar gewaagd. We moeten niet vroeg op achterstand komen tegen Be Quick, dat deed ons eerder de das om. Dan moet je meteen in de achtervolging. Het is echt knap dat we in deze finale staan, nu willen we hem ook winnen."

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport