Turner Bram Verhofstad uit Overloon.
Volledig scherm
Turner Bram Verhofstad uit Overloon. © Foto Raphael Drent

Turner Bram Verhofstad in vloerfinale World Cup

MELBOURNE - Turner Bram Verhofstad uit Overloon heeft zich donderdag bij de World Cup in Melbourne verzekerd van een finaleplaats. 

Hij bereikte in Australië met 13.633 punten als achtste de vloerfinale.  Op dit onderdeel plaatste Kirill Prokopev uit Rusland zich als eerste voor de eindstrijd van zaterdag. 

Op voltige slaagde Verhofstad (achttiende met 11.666 punten) er niet in om door te gaan in het toernooi. De Amerikaan Stephen Nedoroscik was de beste tijdens de kwalificaties (14.600).

Zonderland 

Verhofstads Oranje-collega Rick Jacobs staat in de ringenfinale. Jacobs werd met 12.766 punten achtste.  Vrijdag komen Epke Zonderland (rekstok), Rick Jacobs (brug) en Frank Rijken (brug en rekstok) in actie tijdens de tweede kwalificatiedag van de World Cup in Melbourne.

Zonderland hoopt via het World Cup-circuit nog een individueel startbewijs voor de Olympische Spelen in Tokio af te dwingen.  

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport