Volledig scherm
Turner Bram Verhofstad uit Overloon. © Foto Raphael Drent

Turner Bram Verhofstad ziet vanaf tribune droom van Tokio uiteenspatten

OVERLOON - De teleurstellende prestaties van de Nederlandse turnploeg op de WK in Stuttgart treffen ook Bram Verhofstad. De 24-jarige vloerspecialist uit Overloon zag vanaf de tribune hoe de Olympische Spelen zo goed als onbereikbaar werden.

Nederland had in de teamwedstrijd bij de beste twaalf moeten eindigen om zich te verzekeren van een ticket voor Tokio. Uiteindelijk ging er veel mis en werd het slechts een negentiende plek. ,,Het was heftig om te zien”, zegt Verhofstad, die net buiten de selectie viel, maar zijn ploeg per se als supporter wilde ondersteunen. ,,Het begon nog goed, maar toen we op sprong twee keer de mist ingingen, zag ik de bui al hangen. Het was lastig om machteloos toe te kijken. Ik kon niet meer doen dan hard schreeuwen.”

Epke Zonderland

Alleen meerkamper Bart Deurloo kwalificeerde zich individueel voor de Spelen. Voor de andere Nederlandse topturners, onder wie ook Verhofstad, is nog één plek beschikbaar via het wereldbekerklassement. Die gaat hoogstwaarschijnlijk naar rekstokspecialist Epke Zonderland.

,,Ik zou me in theorie nog kunnen kwalificeren, maar dan moet ik van de komende vier wereldbekers er drie winnen. Dat is niet realistisch.”

Verhofstad zat mede door een blessure niet bij het team van bondscoach Bram van Bokhoven voor Stuttgart, maar was wel serieus in beeld om – áls Nederland zich zou kwalificeren ­ ­ – te worden geselecteerd voor de Olympische ploeg. 

 ,,Ik heb er altijd rekening mee gehouden dat de droom van Tokio nu al voorbij zou kunnen zijn, maar ik had er vertrouwen in dat het zou lukken. Met een goede dag was veel mogelijk. Dat werd het helaas verre van. Gelukkig is er over vier jaar in Parijs weer een kans. Ik kan nog wel even door, en heb daar ook nog veel zin in.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport