Volledig scherm
Korfbal dames: DS1 SPES Milsbeek - DS1 DDW/SDO '99 Lage Mierde.Sporthal Heuvelland in Groesbeek. 16.00 © Theo Peeters

Tussenpaus Koster verliest met Spes duel tegen eigen trainer

GROESBEEK – Spes is zondag onderuit gegaan tegen DDW/SDO’99: 16-24. De korfbalformatie uit Milsbeek mist daardoor de aansluiting met Prinses Irene in de topklasse, het hoogste niveau bij de vrouwen. 

Spes heeft twee punten achterstand op de concurrent (6 om 4), die op de eerste veilige plek staat in de competitie.

Koster helpt oude liefde

Bij de thuisploeg, dat in de Groesbeekse zaal Heuvelland speelt, zat oud-speelster van Spes Yara Koster op de bank als coach. Zij verving Johnny Vervoort, die vorige week zelf opstapte bij korfbalsters. Een definitieve oplossing voor zijn opvolging is nog niet gevonden, want Koster kan het coachen van Spes niet combineren met haar korfbalcarrière. Ze speelt op hoog niveau gemengd korfbal bij DSC in Eindhoven.

Spes verweerde zich vooral voor de pauze kranig tegen de titelfavoriet uit Hooge en Lage Mierde. De ruststand was 10-11. In de tweede helft liep de uitploeg snel uit en was het Milsbeekse verzet gebroken. Spes miste te veel kansen om nog verder bij te blijven. Zo verloor Koster bij haar debuut als coach van DDW/SDO-trainer Tjeerd Kooiman, ook haar trainer bij DSC.

Volgende week speelt Spes een belangrijke wedstrijd, dan is hekkensluiter Swift in Velden de tegenstander.   

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport