Volledig scherm
Anna van der Breggen steekt een arm in de lucht na haar zege in Boxmeer, haar dernyrijder juicht mee. © Ed van Alem

Van der Breggen wint spectaculaire dernykoers Daags na de Tour

BOXMEER – Anna van der Breggen heeft de zege gepakt bij de vrouwenkoers van Daags na de Tour. De wielrenster uit Zwolle greep vlak voor de finish de zege in een spectaculaire dernykoers.

De olympisch kampioene eindigde net voor regerend wereldkampioen Chantal Blaak en regerend Europees kampioen Marianne Vos.

Zij pakten met zijn drieën in de laatste ronde Ellen van Dijk terug, die al vroeg in de race een gat had geslagen. Vos reed uiteindelijk het gat dicht.

Enthousiasme publiek

Het publiek in Boxmeer stond op de banken door het koersverloop. De twaalf deelneemsters reden achter een derny (een brommobiel) en maakten op die manier veel vaart in de straten van de Noord-Brabantse plaats. De vrouwen reden in totaal veertig kilometer.

Van der Breggen werd eerder deze maand tweede tijdens La Course, de Tour de France voor vrouwen die bestaat uit één etappe. Eind september hoopt ze hoge ogen te gooien tijdens het wereldkampioenschap wielrennen in Oostenrijk.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport