HVW-coach Ton Wolfs.
Volledig scherm
HVW-coach Ton Wolfs. © Ed van Alem

Van der Vloet volgt Wolfs op als coach van handballers HVW

WANROIJ - Ton Wolfs vertrekt na vijf seizoenen als coach van de handballers van HVW. De trainer uit Venhorst wordt bij de eersteklasser uit Wanroij opgevolgd door Peter van der Vloet. Die coach komt over van de Wijchense hoofdklasser The Flyers.

,,Na vijf jaar zijn de jongens toe aan een nieuwe uitdaging, en ik ook”, stelt de coach. ,,We hebben met zijn allen in die tijd iets moois neergezet. De regionale beker gewonnen, gepromoveerd naar de eerste klasse en daarin vanaf het begin bovenin meegedraaid.”

Corona

Afgelopen seizoen miste HVW nipt de promotie naar de hoofdklasse. De ploeg lag dit jaar op schema om dat alsnog voor elkaar te boksen ­– het team was slechts enkele duels verwijderd van de titel – totdat de competitie vanwege het coronavirus werd beëindigd. De club heeft bij de handbalbond een verzoek ingediend om alsnog te promoveren. ,,Het is een raar afscheid”, stelt Wolfs. ,,Maar als promotie alsnog wordt toegekend, zou dat een mooie afsluiting zijn.”

HVW kon Wolfs’ opvolger Van der Vloet oppikken bij The Flyers, omdat hij bij die club onvoldoende toekomstperspectief zag. De 56-jarige coach gaf aanvankelijk aan door te willen gaan, omdat hij de garantie had komend seizoen een volwaardige selectie te hebben. Dat bleek bij nader inzien niet zo te zijn.

,,Vijf spelers stoppen – mede vanwege blessureleed – bij de selectie en handballers uit de lagere teams willen niet de stap omhoog maken”, legt Van der Vloet uit. ,,Toen dat duidelijk was, ben ik gaan luisteren naar aanbiedingen van andere clubs. Bij HVW staan twintig man klaar voor de selectie, dus daar begonnen mijn ogen even van te fonkelen.” 

Regiosport