Volledig scherm
Korfbalster Sheila van Bommel van Miko'76 (links) in actie. © Theo Peeters

Veel derby’s voor regionale korfbalteams

OTTERSUM/MILL - De korfbalsters uit de regio Maasland maken zich op voor een seizoen vol derby’s. Op het veld zijn zowel de hoofdklassers Klick’15 en SPES als de eersteklasser VIOS en Miko’76 in dezelfde competitie ingedeeld. De indelingen zijn afgelopen week bekend gemaakt door korfbalbond KNKV.

Dat fusieclub Klick’15 uit Wilbertoord en het Milsbeekse SPES tegen elkaar moeten was geen verrassing, aangezien er bij het vrouwenkorfbal vanaf komend seizoen nog maar één hoofdklasse is. VIOS en Miko zijn voor de veldcompetitie beide ingedeeld in de eerste klasse A.

Vier derby's
De teams uit Ottersum en Mil komen elkaar komend seizoen liefst vier keer tegen. Ook in de zaal zijn ze actief in dezelfde competitie. De zaalindelingen waren eerder al bekend gemaakt. VIOS en Miko komen daarin ook uit in de eerste klasse (1B).

Grootmacht SPES
Klick en grootmacht SPES spelen alleen op het veld tegen elkaar. SPES degradeerde afgelopen seizoen uit de topklasse. In de zaal is de Milsbeekse formatie, zevenvoudig landskampioen in de zaal en tienvoudig veldkampioen, nog wel actief op het hoogste niveau. Klick speelt in de zaal in de overgangsklasse, het derde niveau.

Regiosport