Volledig scherm
PREMIUM
Kay Ebben in actie. © Danny Relouw (relouwxpics)

Veertiende plek voelt voor motorcrosser Kay Ebben als zege

WILBERTOORD - Kay Ebben pakte voor het eerst punten in het Europees kampioenschap MX2-motoren. Een belangrijk ijkpunt in zijn carrière. 

Als hij later terugkijkt op wat hij in het motorcrossen allemaal heeft gepresteerd, zal hij ongetwijfeld stilstaan bij wat hem afgelopen weekeinde overkwam. Kay Ebben werd in het Belgische Lommel onverwachts veertiende in de EMX250 en pakte voor het eerst in zijn carrière punten (14) in het Europees kampioenschap voor MX2-motoren. ,,Het is voor mij een vink­je dat ik heel graag wilde zetten”, zegt de 22-jarige Wilbertoordenaar.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Teruglezen | Publiekslieveling Teunissen klopt Kruijswijk, 40.000 wielerfans in straten Boxmeer

    Teruglezen | Publieks­lie­ve­ling Teunissen klopt Kruijswijk, 40.000 wielerfans in straten Boxmeer

    BOXMEER - Steven Kruijswijk, Annemiek van Vleuten en Dylan Groenewegen. Het zijn zomaar wat voorbeelden van bekende namen die maandag in Boxmeer aan de start verschenen voor Daags na de Tour. Bij het grote wielerevenement rijden toprenners traditiegetrouw de eerste rondjes om de kerk, vlak nadat de Tour de France is afgelopen. Lees hieronder terug hoe Boxmeer voor tienduizenden fans in een wielerwalhalla veranderde.

Regiosport