Volledig scherm
Activia op archiefbeeld. © Ed van Alem

Vervelende nasmaak bij koploper Activia: ‘Hadden ze met 4-0 moeten oprollen’

BERGAMBACHT - De volleybalsters van Activia gaan met een voorsprong van tien punten op nummer twee VCN 2 als koploper van de eerste divisie B het kerstreces in. Zaterdag liet de ploeg van trainer Ger van Heugten een punt liggen bij Thor: 1-3 (16-25, 25-22, 24-26, 15-25)

Het duel tegen de laagvlieger uit Bergambacht zorgde voor een vervelende nasmaak bij Van Heugten. ,,We hadden ze met 4-0 op moeten rollen. Het setverlies was onnodig. Maar laat het een waarschuwing zijn voor de rest van de competitie. We moeten hier van leren.”

Activia was beter dan Thor, maar liet de thuisploeg regelmatig terugkomen. Het zwakke einde van de eerste kostte het team de tweede set. In de derde ging het na een 23-16 voorsprong nog bijna mis. Omdat ook VCN een punt morste bleef de schade beperkt voor Activia. De ploeg uit Capelle aan den IJssel heeft wel nog twee duels te goed.

De vrouwen van Volt wonnen in Horst met 3-2 van Hovoc, een van de drie concurrenten in de strijd om de titel in de derde divisie B: 25-20, 20-25, 20-25, 25-22, 12-15. Volt (vierde) heeft nu evenveel punten als Hovoc, en staat drie punten achter ADC (Urmond) en Hajraa (Eindhoven). ,,We hebben het voordeel dat we die ploegen allemaal nog thuis ontvangen”, zei Willem Schenkelaars, coach van de fusieclub uit Cuijk, Beers en Grave.

Zijn ploeg speelde volgens Schenkelaars een ‘prima pot’, waarin het de taken op de juiste manier uitvoerde en goed gebruik maakte van de zwakke punten van Hovoc, onder meer in de servicepass. Het enige dat Volt verzuimde te doen, was bij een 2-1 voorsprong in sets door te drukken.

Vocala had in Beugen geen moeite met Volt 2: 4-0 (25-15, 25-14, 25-20, 25-7). Door de zege op de reserves van de fusieclub staat het team van coach Jorn van Wely nu achtste in de derde divisie B.

De mannen van Volt zijn bezig aan een vrije val in de tweede divisie B. De Cuijkenaren verloren in Nijmegen met 3-1 van Heyendaal: 27-25, 25-20, 25-23, 22-25. De nederlaag was de zevende op rij voor de door blessure geplaagde ploeg van coach Ingrid Dirckx. Waar Volt na een aantal duels nog in de top drie stond, staat het team nu negende, drie punten boven de degradatiestreep.

De volleyballers van Flamingo’s (tweede divisie D) kwamen in Berlicum een walkover in de eerste set niet meer te boven: 4-0 (25-11, 26-24, 25-23, 25-23). De Gennepenaren staan nog wel derde. 

  1. Scheids drie maanden geschorst na uitspraak over 'tien kleine negertjes die omvallen’

    Scheids drie maanden geschorst na uitspraak over 'tien kleine negertjes die omvallen’

    ZEIST - De KNVB heeft scheidsrechter Jan Tielen een schorsing opgelegd van drie maanden waarvan een maand voorwaardelijk, met een proeftijd van twee jaar. De onafhankelijke tuchtcommissie amateurvoetbal bestraft de arbiter voor zijn uitlatingen bij het duel tussen SIOL en Juliana Mill in de vierde klasse H (district Zuid 2) van eind oktober. Hij had gezegd dat de spelers van de thuisclub uit Katwijk ‘tien kleine negertjes lijken die omvallen’.

Regiosport