Volledig scherm
Boxmeer bejubelt Judith de Wit na haar winnende goal tegen Castricum. Links Renee Broeren, rechts Lieve Roppe. © Kay in 't Veen/Pro Shots

Vierde poging is eindelijk raak voor Boxmeer

ROTTERDAM - Eindelijk zijn de hockeysters van Boxmeer gepromoveerd naar de tweede klasse. Na drie tweede plaatsen in de derde klasse en evenzoveel mislukte pogingen in de play-offs op rij was het zondag in Rotterdam wel raak voor het team van trainer Peter Brands, de Cuijkse coach die bij zijn eerste seizoen als vrouwencoach van Boxmeer meteen piekte.

De opluchting na de laatste van de vijf promotieduels was dan ook groot bij Boxmeer, ook dit jaar de op een na beste ploeg in de derde klasse C. Niet alleen bij de speelsters, die na tweeënhalf uur hockeyen opeens weer energie hadden en zo urenlang bleven feesten, maar ook bij in de grote getallen meegekomen aanhang.

De spanning was laat in de middag om te snijden. Boxmeer had het zichzelf ongelooflijk lastig gemaakt na een spetterende start: met negen punten uit drie duels. Maar na zeges op Hoco (0-1, Anne Raafs), Derby (2-0, Renee Broeren en Judith de Wit) en Castricum (0-1, De Wit) kwam de klad er enigszins in.

Eerst was Baarn met 1-0 te sterk, daarna kreeg hekkensluiter PW de mogelijkheid om op voorsprong te komen. Maar na de gemiste strafbal bij 1-1 (openingsgoal De Wit) maakte Boxmeer het in de absolute slotfase af met een treffer van Bente Raafs.

De jarenlang opgekropte frustratie uitte zich na het laatste fluitsignaal in dolle euforie.

Lees in De Gelderlander, editie Maasland, van maandag 27 juni meer over de promotie van Boxmeer.

Regiosport