Volledig scherm
Winnaar Frank Visser schreeuwt het uit bij zijn zege in Boxmeer. © Ed van Alem

Visser wint amateurrace in Boxmeer, thuisrijder Arts eindigt als derde

BOXMEER - Ze reden na tweehonderd meter al weg, zetten samen zo’n beetje het hele veld op een rondje en sprintten zestig kilometer later om de zege. Vier renners maakten de race bij de amateurs. Frank Visser won in Boxmeer.

Edwin Arts uit Overloon was een van de renners in de sterke kopgroep tijdens de amateurkoers van Daags na de Tour. Hij werd derde.

Arts kwam in het perfecte groepje terecht. Visser trok al vroeg aan. Imo de Pruyssenaere de la Woestijne sprong mee en Arts kon, samen met de jonge Ivar Immerzeel, nog net aanhaken. ,,En toen reden we samen goed door”, zei de 29-jarige coureur uit Overloon, die sinds een aantal jaar in Helmond woont.

Tempobeulen

Arts is een hardrijder - hij wint regelmatig een wedstrijd - en ook zijn vluchtmakkers bleken tempobeulen. Al vroeg was de voorsprong ruim een minuut, iets na halfweg koers werd het peloton op een ronde gezet en ongeveer acht ronden voor het einde was ook de achtervolgende groep eraan. Uiteindelijk bleven Visser, De Pruyssenaere en Arts over. In de sprint was Visser heer en meester.

,,Imo viel al een ronde voor het einde aan”, zei Arts. ,,Toen kon ik nog mee en besloot ik tot de laatste rechte lijn te wachten. Ik heb zelf een aardige sprint, maar deze twee jongens waren nog iets rapper. Jammer, maar ik vind het mooi om hier een keer op het podium te staan. Het voelt toch een beetje als thuiskoers.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport