Volleybalclub Unicum groeit, maar stopt toch als zelfstandige vereniging

WANROIJ - Unicum houdt na veertig jaar op te bestaan. De volleybalvereniging uit Wanroij wordt onderdeel van Activia, uit buurdorp Sint Anthonis. De leden van Unicum hebben woensdag in een algemene ledenvergadering ingestemd met het plan.

Het bestuur benadrukt dat er van opheffing geen sprake is, maar van samensmelting. ,,We krijgen een Wanroijse afdeling van Activia. Zo kunnen we het volleybal in het dorp behouden”, legt bestuurslid Boukje Geene uit.

Ledengroei

Het verdwijnen van de naam Unicum heeft niets met een volleybalteloorgang in Wanroij te maken, stelt Geene. ,,Integendeel, het gaat juist heel goed met het volleybal in het dorp. We hebben veel aanwas bij de jongste jeugd, met liefst dertig leden tussen de 6 en 10 jaar. Alleen in de generaties daarboven kampen we met gaten. Mede daarom zoeken we samenwerking. Zo kunnen we op elk niveau volleybal blijven aanbieden.”

In totaal telt Unicum momenteel circa tachtig leden. De jongste jeugd blijft na de fusie in de Wanroijse sporthal De Hoepel actief, net als de recreanten en het enige seniorenteam van de club. Die vrouwenploeg gaat verder als Activia 6. De oudere jeugd wordt zo goed als zeker al meteen gemengd met jongens en meiden uit Sint Anthonis.

Overbruggingsperiode

Eerder had Unicum mixteams met Avance uit Sambeek en Havoc uit Haps. ,,Destijds zijn we voorbijgegaan aan Activia, terwijl dat een club is uit onze gemeente. We hebben de laatste tijd prettige gesprekken gevoerd. Het vertrouwen is groot dat we ook enigszins ons eigen ding kunnen blijven doen. Toch ligt de focus op integreren. De verwachting is dat we vanwege onder meer lopende sponsorcontracten nog een overbruggingsperiode nodig hebben.”

Volledig scherm
Alleen Amsterdamse volleybalverenigingen zijn goedkoper dan het landelijk gemiddelde. © anp
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport