De dames van Volt actief in sporthal De Kloosterhof
Volledig scherm
De dames van Volt actief in sporthal De Kloosterhof © Ed van Alem

Volleyballers van Volt kiezen voor Beers als thuisbasis: ‘Simpelweg betere faciliteiten’

BEERS - Alle teams van volleybalclub Volt spelen voortaan hun thuiswedstrijden in sporthal De Kloosterhof in Beers. 

De aanleiding is een enquête over de vereniging die het bestuur van de fusieclub uit Beers, Cuijk en Grave heeft afgenomen onder zijn leden.

Alles op één locatie

,,Meer dan de helft van de leden heeft de enquête ingevuld en daaruit kwam naar voren dat het gros van de leden één speellocatie belangrijk vindt. Toewerken naar één locatie was ook het eerste uitgangspunt bij de oprichting in 2016’’, legt voorzitter Wim Bruinenberg uit. 

,,Het tweede uitgangspunt destijds was dat de jeugd in de eigen dorpskern zou kunnen blijven trainen. Dit blijft ook zo.”

Quote

Ik denk dat het mee heeft gespeeld dat de facilitei­ten in Beers simpelweg beter zijn dan in Cuijk

Wim Bruinenberg, Volt

Tot voor kort werd een deel van de competitiewedstrijden van Volt ook afgewerkt in de Cuijkse sporthal De Kwel. Het eerste vrouwen- en mannenteam speelden al hun duels al in De Kloosterhof. In eerdere jaren speelden die ploegen nog wel enkele keren per seizoen in Cuijk. De meeste lagere teams werkten hun thuisduels verdeeld over beide sporthallen af. In Grave werd alleen maar getraind.

Clubgevoel kweken

,,Tijdens ledenvergadering bleek dat 75 procent van de leden Beers boven Cuijk profileerde, waardoor de keuze snel gemaakt was. Ik denk dat het bij de leden mee heeft gespeeld dat de faciliteiten in Beers simpelweg beter zijn dan in Cuijk.’’

Bruinenberg is niet bang dat het besluit ten koste zal gaan van het aantal leden. ,,Je merkt dat er weinig binding is door de verschillende locaties. Een vereniging is ook elkaar ontmoeten. Elkaar aanmoedigen. Het is belangrijk om een clubgevoel te gaan creëren. Dit hebben de leden duidelijk aangegeven.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport