De vrouwen van Havoc tegen Tilburg 2, vorig seizoen.
Volledig scherm
De vrouwen van Havoc tegen Tilburg 2, vorig seizoen. © Theo Peeters

­Volleybalster Havoc beginnen aan uniek avontuur

HAPS - Een nieuw hoofdstuk in de clubgeschiedenis, een fantasie die uitkomt. De volleybalsters van Havoc kunnen niet wachten tot de start van de eerste divisie.

Een dorpsclub, veertig jaar jong. Met bijna allemaal meiden uit Haps, die er bovendien al jarenlang spelen en zich als kameleons aanpassen aan een steeds hoger niveau. Uniek is het avontuur in de eerste divisie voor Havoc, het derde niveau van Nederland. Maar spannend? Dat niet, stelt speelster Ineke de Bruijn (26).

,,Ik ben vooral nieuwsgierig. Ik vraag me af wat het verschil is met de tweede divisie, in niveau, maar ook in lengte van de tegenstanders. Zijn die vrouwen echt groter?” 

Historie

Over ‘lengte’ gesproken. De Bruijn is niet alleen opgegroeid, maar ook meegegroeid bij de club uit haar woonplaats. Na haar debuut als 15-jarige in de promotie­klasse, de historische titel in de regiodivisie in 2012 en de promotie via de play-offs vlak voor de zomer wacht nu de eerste divisie als nieuw domein. ,,Het succes levert aandacht in het dorp op, zo ben ik door veel mensen aangesproken over de promotie. Maar ik weet niet of het nou drukker wordt op de tribune nu we een niveau hoger spelen.”

De Hapse volleybalclub, kortweg Havoc, is ambitieus. De Bruijn: ,,Ik heb geen zin om tegen degradatie te vechten. We moeten steady meedraaien in de eerste divisie. Onze coach Bjørn Lommen mikt op plek zes tot en met negen. Ik sluit me bij hem aan. Hij weet hoe goed de andere teams zijn en dat wij op tegenstanders kunnen anticiperen, zoals we vorig seizoen ook in de twee promotieduels hebben gedaan. Beide keren verloren we de eerste set, maar wonnen we.” 

Nieuwelingen

Havoc gaat de eerste divisie in met ‘nieuwelingen’ Maureen Pennings (Donki Sjot) en Mies van Bergen (Heyendaal). Pennings volgt de gestopte Cassie van der Wijst op als spelverdeler, Van Bergen keert na drie jaar terug.

,,Maureen doet het supergoed”, vindt De Bruijn. ,,Het probleem is dat ze de enige spelverdeler is. We moeten er eigenlijk twee hebben. Met de club denken we mee en dragen we speelsters aan die ons kunnen helpen. Hopelijk levert dat wat op.” 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport