Volleybalsters FAST beginnen gretig aan voorbereiding op seizoen

GENNEP - De volleybalsters van FAST zijn onder ideale omstandigheden begonnen aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen in de eredivisie. Trainer Harmen Bijsterbosch beschikte tijdens de eerste trainingen over een volwaardige en fitte selectie.

De formatie uit Gennep en Sint Anthonis begon maandag met twaalf gemotiveerde speelsters aan de voorbereiding op de start van de competitie, op 12 oktober bij Set-Up’65 in Ootmarsum. ,,Iedereen oogt gretig”, stelt Bijsterbosch. ,,Ik moet ze eerder afremmen dan stimuleren. Verschillende meiden hebben vorige week al gezamenlijk een zaaltje gehuurd om zonder mij alvast te trainen. Dat is een goed teken. Het is perfect dat we met een volledige groep kunnen beginnen en niemand nog op vakantie is.”

Blessures

De oefenmeester kan alleen geen beroep doen op Daniëlle Bosman; de diagonaal is nog lange tijd uitgeschakeld door een zware knieblessure. De ervaren Steffie Janshen is wel weer hersteld van de achillespeesblessure die haar lang aan de kant hield. De buitenaanvaller uit Gennep kwam in het slot van vorig seizoen alleen sporadisch in het achterveld in actie. ,,Ze is volledig inzetbaar, maar we zijn wel voorzichtig. Ze krijgt deze voorbereiding onze speciale aandacht, zodat ze niet meteen overbelast raakt.”

Overbelasting is een aandachtspunt van Bijsterbosch. Zijn ploeg draaide in 2018 een ijzersterke voorbereiding en stond in het begin van de competitie zelfs tweede. De ploeg had het vervolgens vooral in november lastig. ,,We speelden toen al met de tong op de schoenen”, geeft de trainer aan. ,,Dat willen we nu voorkomen. We spelen daarom minder oefenwedstrijden. We willen langzamer naar onze topvorm toe groeien, zodat we het langer vol kunnen houden.”

De Brabander begon daarom ook relatief rustig met de eerste trainingen. ,,Maandag zijn we er na anderhalf uur mee opgehouden. Het accent ligt nu vooral op veel balcontacten maken, weer het juiste gevoel krijgen. Met de trainingen op explosiviteit en met veel weerstand wachten we nog even.”

FAST wacht zaterdag al wel meteen een pittig oefenduel bij eredivisionist Zwolle. De ploeg speelt tot oktober nog oefenwedstrijden en -toernooien. In de tussentijd houdt de ploeg vast aan het schema van vorig jaar: FAST traint doordeweeks vier keer in de avond, alleen op woensdagavond niet. 

Volledig scherm
FAST tijdens een wedstrijd van het vorig seizoen. © Theo Peeters
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Scheids drie maanden geschorst na uitspraak over 'tien kleine negertjes die omvallen’

    Scheids drie maanden geschorst na uitspraak over 'tien kleine negertjes die omvallen’

    ZEIST - De KNVB heeft scheidsrechter Jan Tielen een schorsing opgelegd van drie maanden waarvan een maand voorwaardelijk, met een proeftijd van twee jaar. De onafhankelijke tuchtcommissie amateurvoetbal bestraft de arbiter voor zijn uitlatingen bij het duel tussen SIOL en Juliana Mill in de vierde klasse H (district Zuid 2) van eind oktober. Hij had gezegd dat de spelers van de thuisclub uit Katwijk ‘tien kleine negertjes lijken die omvallen’.

Regiosport