Een eerdere wedstrijd tussen FAST en Peelpush.
Volledig scherm
Een eerdere wedstrijd tussen FAST en Peelpush. © Theo Peeters

Volleybalsters FAST winnen nu wél in vijf sets van Peelpush

GENNEP - De volleybalsters van FAST hebben woensdagavond de eerste overwinning van het seizoen geboekt. De regionale eredivionist won in sporthal Pica Mare in Gennep de Limburgse derby van Peelpush: 3-2 (14-25, 25-20, 25-16, 22-25, 17-15).

Net als afgelopen zaterdag in het openingsduel bij Set-Up’65 in Ootmarsum (3-2) had de ploeg van coach Harmen Bijsterbosch een moeizame start. FAST begon in de eerste set apathisch, miste overtuiging in service en aanval en maakte daarnaast veel fouten.

Na een snelle nederlaag herpakte de thuisploeg zich stukje bij beetje. Mede door het inbrengen van diagonaal Lara Hendricks werd het spel stabieler en werd er aanvallend - met name door Maus Smeets - met meer regelmaat gescoord. FAST won twee sets op rij vrij simpel.

In de vierde set zakte het team uit Gennep en Sint Anthonis weer terug in niveau en daardoor kwam er een (spannende) vijfde set. Daarin kregen beide ploegen matchpoints en was het bij het derde van FAST afgelopen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport