Volt op archiefbeeld
Volledig scherm
Volt op archiefbeeld © Ed van Alem

Volleybalsters Volt winnen ook zonder trainer Schenkelaars, HAVOC kansloos onderuit

Sint Anthonis – De volleybalsters van Volt sloten een roerige week, waarin trainer Willem Schenkelaars opstapte, af met een overwinning. 

In de Activiahal in Sint Antonis wonnen de volleybalsters van de fusieclub uit Beers, Cuijk en Grave met 1-3 (22-25, 22-25, 22-25, 27-25) van SOMAS/Activia 3. Daardoor blijven de volleybalsters mee doen om het kampioenschap in de Derde divisie B.

Interim-coach voor de groep

,,Het was een heftige week. Ik ben vooral blij met dat we vandaag hebben laten zien dat we een team zijn en dat alle neuzen dezelfde kant opstaan’’, sprak Volt-aanvoerdster Maartje ten Haaf.

,,Door deze overwinning blijven we volop mee doen om het kampioenschap. Dat we de komende maanden nog thuiswedstrijden op het programma hebben staan tegen onze concurrenten geeft extra vertrouwen.’’

Bij Volt nam voormalig assistent-trainer Jasper Degen de honneurs waar.

‘Mooie teamprestatie’ voor mannen Volt

De volleyballers van Volt wonnen in de Tweede divisie B met 1-3 van het hoger geklasseerde SV Dynamo Apeldoorn 3 (22-25, 25-19, 11-25, 23-25).

,,Het was een lastige wedstrijd in een hoge Omnisporthal. De overwinning is een mooie teamprestatie met Nico van Aalten als uitblinker’’, sprak trainster Ingrid Dirckx.

SOMAS/Activia 1 blijft koploper

De dames van SOMAS/Activia 1 blijven de ranglijst aanvoeren in de Eerste divisie B. De ploeg uit Sint Antonis rekende in eigen huis met 3-1 (25-21, 25-27, 25-22, 26-24) af met Merkala Zaanstad.

,,Na een rustig en geconcentreerd begin was het rommelig’’, vond trainer Ger van Heugten.

,,De tweede set gaven we een voorsprong van 20-13 uit handen en toen sloop er onzekerheid in het team. Gelukkig konden we de wedstrijd net op tijd omdraaien. De vierde set zijn we door het oog van de naald gekropen.’’

Vocala hard onderuit

De volleybalsters van Vocala verloren van koploper Hajraa. In Eindhoven was de koploper van de Derde divisie B met 4-0 (28-26, 25-20, 25-13 en 25-16) te sterk voor de fusieclub uit Beugen, Oeffelt en Rijkevoort.

,We hebben de eerste twee sets heel goed gespeeld. Vooral door een goede aanval konden we het de koploper lastig maken. Daarna was Hajraa een maatje te groot’’, vond trainer Jorn van Welie.

Dames HAVOC verliezen kansloos

De dames van HAVOC leden in Gouda een kansloze nederlaag. De Hapse volleybalsters verloren met 4-0 (25-14, 25-14, 25-14, 25-20).

,,We hebben geen moment in de wedstrijd gezeten. De tegenstander geen moment onder druk kunnen zetten. Iedereen heeft er alles aan gedaan om de wedstrijd om te draaien, maar dat lukt simpelweg niet’’, baalde assistent-trainster Brenda Losekoot.

HAVOC blijft ondanks de nederlaag op de veilige achtste plek staan in de Eerste divisie B.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport