Flamingo's-Volt van een eerder seizoen.
Volledig scherm
Flamingo's-Volt van een eerder seizoen. © Theo Peeters

Volt begint volleybalseizoen tegen Volt

BEERS- De volleybalsters van Volt beginnen zaterdag in de derde divisie B tegen een bijzondere tegenstander. De ploeg van Willem Schenkelaars opent de jacht op promotie tegen het tweede team van Volt.

,,Denk maar niet dat we die wedstrijd cadeau krijgen’’, benadrukt coach Schenkelaars, die vorig seizoen nog als coach voor de groep van het tweede team stond. ,,Ik ken de meiden van de tegenstander natuurlijk goed. Ze zijn erop gebrand om van het eerste team te winnen.”

Schenkelaars is de opvolger van de naar Havoc vertrokken Brenda Losekoot. ,,Zij had eerder al twee speelsters (Loes van Houtum en Sandy Driessen, SM.) van het tweede team overgeheveld. Op mijn verzoek zijn Kim Meulenbelt en Renske Daverveld ook naar het eerste gegaan.” Fleur Smits komt over van het derde team. ,,We hebben een brede selectie. We worden niet minder als we wisselen, maar ‘anders’.’’ 

Overgeheveld

Bij de mannenploeg van Volt kan coach Ingrid Dirckx komend weekeinde weer een beroep doen op Nico van Aalten. De diagonaalspeler was een jaar uit de roulatie vanwege een overbelaste knie. Thomas van Alem en Stef Vergeest zijn overgeheveld vanuit het tweede team, Julian Roddeman (Pegasus) en Tim Groos (Beugen) komen van buitenaf.

,,We zijn aanvallend beter geworden, in de passing hebben we wat ervaring verloren’’, zegt Dirckx in aanloop naar het eerste competitieduel met Aetos. Voor Dirckx en haar mannen is de tegenstander uit Arnhem de enige bekende in de poule. Volt is ingedeeld in de meer op het midden en oosten van Nederland georiënteerde tweede divisie B, samen met Heyendaal en Pegasus uit Nijmegen. ,,We gaan voor een plek in de middenmoot.’’  

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport