Volledig scherm
Logo fusieclub Volt. © Eigen foto

Volt denkt aan stappen tegen Shock'82 Cuijk

CUIJK - De oprichting van Shock'82 Cuijk zorgt voor verwarring. De clubnaam lijkt namelijk te veel op die van de volleybalvereniging die twee jaar terug is opgegaan in Volt, stelt voorzitter Wim Bruinenberg. De fusieclub ondervindt daar hinder van en denkt na over vervolgstappen.

Sponsoren weten niet anders dan dat Shock'82 ('nog altijd een geregistreerde vereniging') in de zomer van 2016 met Dynamo uit Grave en het Beerse Energo is gefuseerd tot Volt, legt voorzitter Bruinenberg van Volt uit. ,,Zij worden nu benaderd door het nieuwe Shock en komen dan met vragen bij ons", vertelt de bestuurder van de fusieclub. ,,Als we nog meer last krijgen van die clubnaam, overwegen we om stappen te nemen."

Interim-voorzitter Rob Janshen van Shock'82 Cuijk benadrukt dat zijn club - begin juli opgericht uit onvrede over het beleid van Volt - een nieuwe vereniging is en volledig losstaat van een van de voorlopers van de fusieclub. Janshen: ,,Onze clubnaam is gecontroleerd door de notaris en apart geregistreerd bij de Kamer van Koophandel. Dat het oude beeldmerk van Shock is gebruikt, was een actie van een individu op Facebook. Dat er verwarring over de naam is ontstaan is bij ons niet bekend, wij horen vooral positieve geluiden."

Vorig jaar was Shock'82 Cuijk nog het vierde team van Volt. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport