Handballer Niek Jordens uit Mill (23) in actie namens Bevo.
Volledig scherm
Handballer Niek Jordens uit Mill (23) in actie namens Bevo. © Günther Robbrecht

Voor tophandballer Niek Jordens is euforie over Final Four snel verdampt

MILL - Voor het eerst in vier jaar plaatste  handbalclub Bevo zich voor de Final Four, al is bij Millenaar Niek Jordens en zijn teamgenoten de blijdschap en trots al enigszins verdampt. Het coronavirus heeft de competitie platgelegd.  

Op zijn Facebookpagina staat een filmpje van de laatste seconden van het slotduel met Volendam (28-26) van een week eerder. De beelden van de Bevo Tifosi, de fanatieke aanhang van Niek Jordens’ handbalclub, spreken voor zich. De toeschouwers in sporthal De Heuf staan op de banken en klappen, de spelers vliegen elkaar na het laatste fluitsignaal om de nek. Van blijdschap, van opluchting.

Revanche

Eindelijk heeft de Panningse ploeg weer de Final Four van de BENE-League bereikt. Na drie keer het finaleweekeinde van de Belgisch/Nederlandse topcompetitie te zijn misgelopen, na twee jaar op rij juist op de állerlaatste speeldag naast een ticket te hebben gegrepen, proeft de revanche zoet. ,,We hebben na het duel een feestje gehad”, zegt de 26-jarige Jordens, een van de twee Millenaren bij Bevo. ,,De ontlading was groot. Met z’n allen zijn we eerst in de hal losgegaan en daarna in de kroeg. Het succes hebben we gevierd als team. Ik heb ervan genoten. Hoewel we ook wisten dat we het niet te groot konden maken, omdat we in zeven dagen vier wedstrijden zouden spelen.”

Coronavirus 

Van die vreugde is een week na plaatsing weinig meer over. Kijk naar de Facebooktijdlijn van Jordens. Na de juichvideo op zaterdag deelde hij woensdag het bericht dat de Final Four was afgelast. Door het evenement in de Maaspoort in Den Bosch ging een streep vanwege corona. ,,We hadden ons er zo op verheugd. ”

Op het moment van afgelasting waren alleen nog in Brabant drastische maatregelen van kracht. Vandaar dat ook nog gepoogd is om het tweedaagse evenement te verplaatsen. ,,Voorheen was de Final Four niet op een neutrale plaats. De nummer één in de eindstand had toen het recht van organiseren. We hadden gehoopt dat dit nu weer zo zou zijn. Bevo had dan als nummer drie na Bocholt en Lions het recht gekregen. Onze hal was perfect geweest voor de Final Four.” 

De organisatie besloot anders. Nu is dé vraag of de Final Four nog wel plaatsvindt. Deze maand wordt niet gehandbald, liet de NHV weten. ,,Ik snap dat er geen risico wordt genomen. Ik heb geen idee of er nog wordt gespeeld. Met Pasen zijn er mogelijkheden. Wellicht dat play-offs naar doordeweekse dagen gaan.”

MHV

Jordens en plaats- en teamgenoot Nick de Kuyper, willen de Final Four graag spelen. ,,De BENE-League is de enige competitie die ik nog niet heb gewonnen”, zegt Jordens. De landstitel en beker heeft het jeugdproduct van MHV’81 al binnen. ,,Zo’n Final Four is reclame voor de sport. Het weekeinde biedt Bevo kansen op sponsorgebied, spelers om zichzelf te laten zien.”

Nu rest Jordens rust. ,,Ik heb het hele seizoen last van een hakbotkneuzing. De pijnstillers vliegen er doorheen. Alleen met rust gaan de klachten over. Deze periode is voor mijn lichaam prettig, al had ik graag de Final Four gespeeld.”

Jordens geldt als de man in vorm. Hij maakt kans op een plek in het All Star Team van de BENE-League. Na een eventuele hervatting van het seizoen volgt een driefrontenstrijd voor Jordens. ,,Met de Final Four, het landkampioenschap en de beker zijn al onze doelen nog haalbaar.” 

Bevo-spelers Niek Jordens (rechts) en Nick de Kuyper uit Mill.
Volledig scherm
Bevo-spelers Niek Jordens (rechts) en Nick de Kuyper uit Mill. © Stefan Koopmans

Regiosport