Volledig scherm
Joëlle Vilé (geheel rechts, springend) viert de handhaving met FAST in de eredivisie met haar teamgenotes vorig seizoen. © Theo Peeters

Voormalig jeugdinternational Vilé zet haar volleybalcarrière op pauze

WIJCHEN - Joëlle Vilé wil in de eredivisie terugkeren. Maar voorlopig kiest de volleybalster uit Wijchen voor het avontuur in Spanje.

Ze had al besloten haar volleybalcarrière voor een halfjaar te pauzeren, toen op vakantie in Kroatië deze zomer tijdens het zwemmen haar schouder uit de kom schoot. Een blessure die Vilé in het verleden ook al parten speelde.

,,Ik kan de tijd nu mooi gebruiken om echt herstellen, zodat het nooit meer gebeurt”, zegt de 21-jarige Wijchense, die het afgelopen jaar in de eredivisie speelde voor FAST uit Gennep. ,,Ik ben opgelucht dat ik nu niet bij een ploeg zit. Dan had ik meteen de voorbereiding gemist.”

Avontuur in Spanje

Vilé, die eerder uitkwam voor Alterno in Apeldoorn, Vocasa (Nijmegen) en Trivos (Wijchen), had al langer de wens om in het buitenland te studeren. Volgende week vertrekt ze naar Sevilla in Zuid-Spanje voor een minor voor haar studie toegepaste psychologie aan de HAN in Nijmegen. ,,Ik kan verschillende interessante vakken volgen. Dit was een kans die ik niet kon laten liggen.”

De sportieve pauze die ze neemt, komt na een moeizaam jaar bij FAST. Het team handhaafde zich op het nippertje in de eredivisie. Dat staat volgens Vilé los van haar besluit.

,,We hebben best wel wat hobbels moeten overwinnen. Veel verloren. Uiteindelijk zijn we daar wel goed uitgekomen en daardoor heb ik mijn tijd bij FAST positief afgesloten. Ik heb nog goed contact met het team. Ik kijk er vooral op terug als leerzame periode. Ik weet nu hoe het er aan toe kan gaan in zo'n situatie.”

Terugkeer

Vilé komt begin februari terug van haar studiereis. Zoals het er nu naar uitziet, pakt de voormalig jeugdinternational haar volleybalcarrière dan zo weer op. ,,Ik ga in Spanje mijn conditie onderhouden. Ik weet nog niet of ik de laatste maanden aansluit bij een ploeg of pas volgend seizoen weer.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport