Volledig scherm
Pitcher Bart Derks van de Ven van Royals, eerder dit seizoen. © Theo Peeters

‘Walk-off homerun’ kost Royals zege tegen De Hazenkamp

NIJMEGEN - Een pijnlijke slotfase voor de honkballers van Royals, zondag in de derby bij De Hazenkamp. De Boxmeerse eersteklasser had het duel onder controle, maar liep in de negende en laatste inning tegen een ‘walk-off homerun’ van de Nijmegenaren aan: 7-6.

Bij een 6-4 voorsprong voor Royals in de laatste, gelijkmakende beurt kwam catcher Reangelo Castillo van De Hazenkamp aan slag, met twee honken bezet. Hij sloeg een homerun en bezorgde daarmee de thuisploeg direct de zege.

,,Het was een thriller”, zei Royals-coach Maurice Dumas over de wedstrijd. ,,Maar we domineerden wel, tot de laatste inning. Helaas sloeg het noodlot toe.”

Met Efraïm Herkul als pitcher had Royals De Hazenkamp zeven innings lang in de tang: hij kreeg slechts vier runs tegen. Bart Derks van de Ven verving hem en hij incasseerde uiteindelijk de allesbeslissende homerun. Eerste honkman Mark Flink was aan slag de beste man bij de Boxmerenaren (4 keer raak in 4 beurten).

Royals, dat debuteert in de eerste klasse, staat na vijf duels op de zesde plaats met vier punten (twee zeges). Zondag is nummer vijf Cardinals uit Oss de tegenstander in Boxmeer. ,,Dat duel zien we met vertrouwen tegemoet”, stelde Dumas.  

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport