Volledig scherm
Carlijn Huberts bij de gracht in Utrecht, de stad waar ze woont. © Foto Angeliek de Jonge

Zilveren EK-medaille voor amazone Carlijn Huberts

EXLOO - Carlijn Huberts heeft woensdag op het EK dressuur in Exloo zilver behaald bij de landenwedstrijd. De 20-jarige amazone uit Beers was onderdeel van het Nederlandse U25-team van bondscoach Alex van Silfhout. Duitsland pakte in Drenthe de gouden medaille.

Huberts zette met haar paard Watoeshi de laagste score neer van het vierkoppige team. Dat betekende dat haar 64,47 procent het wegstreepresultaat werd. De scores van Denise Nekeman, Jeanine Nieuwenhuis en Maxime van der Vlist brachten het Nederlandse totaal op 212,765. Zeven punten minder dan Duitsland. Het verschil met de bronzen medaille van Groot-Brittannië was beduidend kleiner: slechts 0,647 procentpunt in het totaalscore van de drie beste combinaties.

,,Het was jammer dat Watoeshi wat spanning opbouwde”, analyseerde bondscoach Alex van Silfhout na afloop. ,,Daardoor begon hij wat te proesten. Carlijn maakte ervan wat er te maken viel, maar het was niet hun dag. In de strijd tussen zilver en brons was het geluk aan onze kant.”

Donderdagavond werd Huberts 16de met Watoeshi in de individuele U25-proef. De combinatie scoorde 67,821 procent in de Grand Prix. Dat betekent dat ze zich niet kwalificeerde voor de kür op muziek van vandaag. Er mogen maar drie combinaties per land naar de finale.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport