Volledig scherm
Feest bij Devils, eerder dit seizoen na de bekerzege op Flyers Heerenveen. © David van Haren

Ahoud Devils geeft bekerwinst goed gevolg in BeNe-League

NIJMEGEN - Ahoud Devils blijft sportief gezien voorlopig op een roze wolk. De Nijmeegse ijshockeyformatie won vorige week de bekerfinale van Hijs Hokij Den Haag (4-3) en deed vrijdag en zaterdag uitstekende zaken in de BeNe-League. Vrijdag won Devils de feestwedstrijd in het eigen Triavium tegen Mechelen Golden Sharks ruim (10-2), terwijl zaterdag het stugge Zoetermeer Panters werd verslagen: 3-6.

Met een door griep geteisterde spelersgroep (zes man) haalde Devils zes punten binnen. Tegen Panters zaterdag in Zoetermeer toonden de Nijmegenaren veerkracht in de derde periode. De uitploeg had de wedstrijd onder controle en stond 3-0 voor door goals van Jeffrey Melissant, Ross John Reed en Marcel Kars. De Zuid-Hollanders kwamen binnen drie minuten in de laatste periode toch terug tot 3-3, waarna Devils uitliep via doelpunten van Levi Houkes, Branden Eden en Reed.

Het was de zevende overwinning op rij voor Devils, dat al zeker is van de play-offs om het kampioenschap en op verliespunten derde staat op de ranglijst. ,,Met een aantal spelers op zestig procent hebben we toch genoeg individuele klasse om vrij eenvoudig te winnen. Dat geeft aan dat we als team stappen hebben gezet. Belangrijk voor als het straks in de play-offs echt om de prijzen gaat.” 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport