Volledig scherm
Dressuuramazone Floor van Kempen. © Eveline Van Elk

Amazone Floor van Kempen blijft de zenuwen de baas bij Indoor Brabant

NIJMEGEN - Even vreesde ze een keuze te moeten maken. Een wijziging in het schema pakte perfect uit voor Floor van Kempen. De dressuuramazone uit Nijmegen won afgelopen weekeinde de landelijke KNHS Indoorkampioenschappen én Indoor Brabant.

Van Kempen werd vrijdag met haar paard Echt Mooi in de klasse ZZ-Licht kampioen van Nederland, een dag later won ze met een persoonlijk record in de Brabanthallen in Den Bosch.

,,Dat was druk, ja”, kijkt de 29-jarige Nijmeegse terug op haar weekeinde. ,,Normaal zou ik dit ook niet doen. Maar Indoor Brabant kon ik niet laten schieten. Ik mocht daarheen omdat ik kampioen van Gelderland was geworden. Echt een droom die uitkwam.”

Persoonlijk record

Van Kempen en Echt Mooi scoorden in Ermelo gemiddeld 75,206 procent en in Den Bosch was de score in de kür op muziek nog hoger: 80,333 procent. ,,Daar was ik superblij mee. De scores komen op dit niveau niet vaak boven 70 procent uit. Maar dit paard kan het gewoon. Met muziek scoor je iets hoger. Maar 80 procent. Ik heb nog nooit zo hoog gescoord.”

Vooral The Dutch Masters, de nieuwe naam van het befaamde Indoor Brabant, was bijzonder voor Van Kempen. ,,Ik was echt zenuwachtig. Kreeg het er warm van. Gelukkig had ik mijn lichaam onder controle door goed te blijven ademen. Ik voelde de hartslag van Echt Mooi tegen mijn been, dus hij was volgens mij ook onder de indruk.”

Oekraïense eigenaar

Van Kempen rijdt Echt Mooi omdat ze de stalamazone is bij Adelinde Cornelissen in Nijkerk. Het paard is van een familie uit Oekraïne. ,,Het meisje dat er op gaat rijden is nu nog druk met studeren, dus hebben ze Echt Mooi bij Adelinde in training staan. Vorig jaar werden we Nederlands kampioen outdoor in het Z2 en nu gaan we ons richten op het ZZ-Zwaar.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport