Volledig scherm
Aanvaller Aivaras Bendzius (rechts) van Devils baalt na de nederlaag in het eerste play-offduel met HYC Herentals. © David van Haren

Ambitieus Devils al in gesprek met aantal imports

NIJMEGEN - Ahoud Devils wil het gat naar de topploegen HYS Den Haag en Heerenveen Flyers dichten. De clubleiding is al in gesprek met importspelers voor volgend seizoen én verwacht spoedig duidelijkheid over de nieuwe coach.

Devils wil de selectie uitbreiden naar 22 man. Dit seizoen werd de groep aangevuld met spelers die ook in het eerstedivisieteam uitkomen.

,,Het uitgangspunt is om met het grootste deel van de huidige spelersgroep door te gaan”, zegt technisch manager Hans Cleijne. ,,We willen vroeg duidelijkheid hebben, in april hopen we de selectie rond te hebben.’’

Uitstekend seizoen

De Nijmeegse ijshockeyclub presteerde dit seizoen uitstekend, met een plek in de halve finales van de play-offs in de BeNe-League én in de Final Four om de Nederlandse titel. De clubleiding wil voorkomen dat het succes eenmalig was. Een jaar geleden eindigde de ploeg stijf onderaan.

De club is volgens Cleijne in een vergevorderd stadium met een aantal imports (buitenlandse spelers). ,,Als dat doorgaat, gaan zij onze selectie een enorme impuls geven. We willen volgend seizoen op alle vlakken meedoen.” Gesprekken met de huidige imports – aanvaller Aivaras Bendzius uit Litouwen en verdediger Marek Pitka uit Slowakije – lopen nog.

Nieuwe coach

Cleijne verwacht deze week de opvolger van coach Jeffrey van Iersel te presenteren. Devils maakte twee weken geleden bekend niet met de coach verder te gaan. De gesprekken met de topkandidaat zijn zo goed als afgerond.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport