Volledig scherm
Noviomagum-trainer Wilco van den Bos. Archieffoto Bert Beelen

Andere poule Noviomagum op het veld

NIJMEGEN - Noviomagum staat voor een nieuwe uitdaging in het veldseizoen. De Nijmeegse korfbalformatie is door de bond voor komend seizoen ingedeeld in de eerste klasse D. De indelingen zijn onlangs bekend gemaakt door de KNKV.

Noviomagum was vorig seizoen op het veld nog actief in de eerste klasse C. Het team van coach Wilco van den Bos was daarin lange tijd kansrijk voor promotie naar de overgangsklasse. Spirit uit Voorthuizen is eveneens van 1C overgeheveld naar 1D.

Nijmeegse derby
De Nijmeegse derby in de derde klasse tussen Skunk en Keizer Karel staat alleen tijdens het zaalseizoen op de rol. Beide ploegen zijn voor de veldcompetitie in een andere klasse ingedeeld. De zaalindelingen waren eerder al bekend gemaakt. Ook daarin is Noviomagum van de eerste klasse D overgeplaatst naar C.

Keizer Karel
Keizer Karel degradeerde afgelopen jaar op het veld uit de tweede klasse. De ploeg is ingedeeld in de derde klasse E. In de zaal speelt de formatie van Staddijk in 3F. Ook nieuwkomer Skunk speelt in de zaal in 3F. De studentenclub, afgelopen jaar op het veld en in de zaal kampioen, is ook voor de veldcompetitie ingedeeld in 3F.

Regiosport