Anne Tauber in actie tijdens een wereldbeker-wedstrijd in Italië.
Volledig scherm
PREMIUM
Anne Tauber in actie tijdens een wereldbeker-wedstrijd in Italië. © Irmo Keizer/CST Sandd Bafang MTB Racing Team

Anne Tauber legt in Nijmegen de basis voor haar olympische mountainbikedroom

NIJMEGEN - De tijd begint te dringen voor veel sporters die zich willen kwalificeren voor de Olympische Spelen. Op 24 juli volgend jaar wordt de vlam in Tokio ontstoken. De komende maanden halen we ‘onze’ topsporters voor het voetlicht: atleten, ruiters, hockeyers en al die anderen op jacht naar dat felbegeerde olympische ticket.

Anne Tauber durft pas sinds kort echt over te dromen over grote wedstrijden en mooie prijzen. ,,Ik dacht altijd dat ik een laatbloeier was”, vertelt de 24-jarige mountainbikester, die sinds kort in Nijmegen woont.

,,Toen ik drie jaar geleden (met dispensatie, GD) van de beloftecategorie de stap naar de senioren maakte, ging het hard. Ik reed meteen goed mee en haalde een aantal keer het podium tijdens wereldbekerwedstrijden. Dus toen wist ik wel dat ik voor de Olympische Spelen kon gaan.”

Ze moest in de top zes rijden tijdens het huidige wereldbekerseizoen en dat lukte al vroeg in het jaar in het Duitse Albstadt.

,,Dat geeft nog steeds een fijn gevoel. Ik wist dat ik het kon, maar dat moet dan ook nog maar even gebeuren. Er is een bepaald soort druk van mijn schouders gevallen. Ook was het mooi dat ik als een van de eerste kon zeggen dat ik kon gaan, terwijl ik een paar jaar geleden daar nog totaal niet mee bezig was.”

Quote

Nijmegen biedt de perfecte combinatie tussen topsport en gezellig­heid.

Anne Tauber
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport