Volledig scherm
De 1-0 van Apeliotes-aanvaller Thomas de Haas tegen Westerduiven. © Gerard Verschooten

Apeliotes kampioen na klinkende zege op Westerduiven

NIJMEGEN - De hockeyers van Apeliotes zijn kampioen geworden van de derde klasse F. Op eigen veld werd Westerduiven met 7-1 verslagen. Runner-up Barneveld verloor in Bemmel met 1-3, waardoor de titel een week eerder dan verwacht in Nijmegen prompt gevierd kon worden.

De champagne stond al in dozen klaar, de badjassen met gouden letters op de rug met de tekst ‘Apeliotes Heren 1 promotie 2017-2018’ werden snel tevoorschijn gehaald. ,,Ik durfde er nog geen ‘Apeliotes kampioen’ op te zetten’’, bekende een met Champagne-doordrenkte coach Nienke Kok, net nadat ze haar ploeg het nieuws vertelde dat Barneveld verrassend had verloren. ,,Twintig minuten voor tijd hoorde ik dat Bemmel met 3-0 voorstond. Ik had best wel moeite om me in te houden met juichen, want we hadden afgesproken het niet tussendoor te vertellen. Pas tegen het einde van de wedstrijd ging ik nadenken over hoe ik het de jongens ging vertellen. Daar had ik nog helemaal geen rekening mee gehouden.’’ Direct na afloop riep Kok haar ploeg bij elkaar. Het feest van Apeliotes barstte los.

De Nijmeegse studentenploeg nam gisteren revanche op de mislukte kans op promotie naar de tweede klasse van vorig jaar. Door de zeperd van Barneveld bij Bemmel en de klikkende overwinning van Apeliotes op Westerduiven is Apeliotes zelfs kampioen geworden van de derde klasse F.

Tegenstander Westerduiven maakte het Apeliotes niet echt lastig. De Arnhemmers kwamen niet aan hockey toe, de verdiensten van de thuisploeg. Al na vijf minuten opende Thomas de Haas de score. Xander van de Mortel verdubbelde voor rust de voorsprong, waarna Wijnands met vier goals achter elkaar na rust een hoofdrol opeiste in de kampioenswedstrijd. Het slotakkoord van de thuisploeg was van De Haas, waarna Westerduiven tijdens de allerlaatste strafcorner van de wedstrijd nog enigszins de eer redde. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport