Volledig scherm
Apeliotes-coach Nienke Kok op archiefbeeld © Jan Rikken

Apeliotes laat kans op tweede plek liggen

NIJMEGEN - Het is de hockeyers van Apeliotes dinsdagavond niet gelukt om de tweede plaats in de tweede klasse C over te nemen van Best. Het inhaalduel met Gemert eindigde in een gelijkspel: 1-1. ,,Het was een heftig potje’’, sprak coach Nienke Kok.

De nummer vier uit Noord-Brabant kwam via een strafbal op voorsprong. Bart van Loon zorgde met een hoge push voor de gelijkmaker. ,,Wij hadden het meeste balbezit, maar zij creëerden de grootste kansen’’, zei Kok. Apeliotes had tegen het einde van de wedstrijd via drie strafcorners nog een goede kans op de zege, maar de trekker werd niet overgehaald.

De wedstrijd werd twee weken geleden afgelast omdat één van de scheidsrechters een afzwaaiende bal op haar kuit kreeg tijdens de warming-up. Apeliotes komt door het gelijkspel in punten (33) met Best op gelijke hoogte. Ook het aantal overwinningen (10) dit seizoen is gelijk, maar het doelsaldo van de Brabanders is beduidend beter (25 om 4).

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport