Volledig scherm
Aqua Novio wint met 10-7 van Livo. Archieffoto. © Bert Beelen

Aqua Novio toont zich waardig kampioen in feestwedstrijd

NIJMEGEN - Aqua Novio pakte vorige week de titel in de tweede klasse B, maar vierde zaterdag het kampioensfeest in het eigen Sportfondsenbad Nijmegen West. De waterpoloërs wonnen de feestwedstrijd van Livo: 10-7.

De Nijmegenaren kwamen in de thuiswedstrijd pas in het vierde kwart langs de gasten uit Lichtenvoorde, die op de tweede plaats in de competitie staan. Roel Lubbers, Ruud Tilleman, Kjeld Kruizen en Lars de Laat (2 goals) bogen een 5-7 achterstand om in de laatste acht minuten van de wedstrijd. Daardoor toonde Aqua Novio zich een waardig kampioen.

De Nijmegenaren namen vorige week al een voorschot op het kampioensfeest, maar na het duel met Livo werd dat nog eens dunnetjes overgedaan. Coach Maarten van Lierop ging opnieuw met spijkerbroek en al te water, terwijl de spelers de champagne ontkurkte. De ploeg werd gesteund door een volgepakte tribune.

Aqua Novio speelt volgend seizoen weer in de eerste klasse. De ploeg degradeerde vorig seizoen nog naar de tweede klasse, maar mikte dit jaar op promotie. Dat is door het kampioenschap gelukt. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport