Arjen Schimmel was in 2012 trainer van de volleybalsters van het Gennepse Flamingo's.
Volledig scherm
Arjen Schimmel was in 2012 trainer van de volleybalsters van het Gennepse Flamingo's. © Theo Peeters

Arjen Schimmel nieuwe coach van Nijmeegse eredivisionist Vocasa

NIJMEGEN - Volleybalclub Vocasa heeft Joost Joosten, coach van het eerste mannenteam, aan de kant gezet. De Nijmeegse eredivisionist gaat voor de komende twee seizoenen in zee met Arjen Schimmel.

De trainerswissel komt onverwacht. Cuijkenaar Joosten, wiens contract afliep, was bezig aan zijn tweede seizoen en sprak onlangs, kort na het uitbreken van de coronacrisis, al over een nieuw jaar. ,,Hij was teleurgesteld toen we het hem vertelde”, stelt Gert Veldhuizen, prestatiemanager bij Vocasa. ,,Het is ook niet dat er grote onvrede was, er waren geen problemen. We zijn op zoek naar een andere impuls voor de groep. Meer ervaring. Dan is dit de stap die we daarvoor maken.”

Handhaven

Na de promotie in 2018 handhaafde Vocasa zich onder Joosten vorig seizoen via winst in de degradatiepoule in de eredivisie. Dit jaar waren de Nijmegenaren veroordeeld tot hetzelfde slot van de competitie. Tijdens het stopzetten stond de ploeg op de veilige tweede plek, hoewel de Nevobo nog geen definitief besluit heeft genomen over nieuwe promotie-degradatieregels is het vrijwel zeker dat de ploeg zich opnieuw handhaaft.

,,We hebben in deze moeilijke tijd van de nood een deugd gemaakt”, geeft Veldhuizen aan. ,,Wilden niet stil zitten, maar juist op de zaken vooruitlopen. Daardoor is de zoektocht naar een nieuwe trainer in een stroomversnelling geraakt. We willen rust creëren, om zo alles rond het nieuwe seizoen goed vorm te geven. Het mooie is, is dat ons budget hetzelfde blijft en ondanks alles door het bestuur is gegarandeerd.”

Taurus

Vocasa zet de komende periode in op versterking van de selectie. Daarmee moet Schimmel na de zomer een stap omhoog maken ten opzichte van dit seizoen. De trainer uit Didam, afgelopen jaren trainer van de vrouwen van Utrecht in de topdivisie, heeft veel clubs op diverse niveaus onder zijn hoede gehad. In de eredivisie was hij trainer van de mannen van het Houtense Taurus. Hij stond ook aan het roer bij de vrouwen van Flamingo's uit Gennep.

,,Het belangrijkste is zijn ervaring”, zegt Veldhuizen. ,,Hij is directeur van een school voor speciaal onderwijs. Weet wat het is om te managen en dat is bij Vocasa - toch ook net een bedrijf - erg belangrijk. Wat hij op volleybalgebied anders moet doen dan Joosten laat ik in het midden, om die trainer niet tekort te doen. Maar het gaat puur om accenten.” 

Joost Joosten is na twee jaar geen trainer meer van Vocasa.
Volledig scherm
Joost Joosten is na twee jaar geen trainer meer van Vocasa. © Rolf Hensel

Regiosport