Jelmer Asjes (links vooraan) wint de tweede Omloop der Zevenheuvelen. Steven Willemsen (rechts) komt net tekort.
Volledig scherm
Jelmer Asjes (links vooraan) wint de tweede Omloop der Zevenheuvelen. Steven Willemsen (rechts) komt net tekort. © David van Haren

Asjes sterkste in Omloop der Zevenheuvelen

BERG EN DAL Jelmer Asjes heeft zondag de tweede editie van de Omloop der Zevenheuvelen gewonnen. De 31-jarige coureur klopte in de eindsprint Steven Willemsen en Jeen de Jong, met wie hij na bijna 140 kilometer was weggereden uit het peloton. 

Het ging hard, er werd volop gekoerst en aangevallen maar het échte spektakel en het gevecht van man tegen man bleef uit. De wind, het was maar een briesje, bleek onverwacht de spelbreker op het 10 kilometer lange parcours. De beruchte Kampheuvel en Boksheuvel, nieuw toegevoegd ten opzicht van het parcours van vorig jaar, bleken niet de gewenste scherprechters.

Toch werd het geen massasprint in de wedstrijd die voor het eerst onderdeel was van de Clubcompetitie, zeg maar de ‘eerste divisie’ van het amateurwielrennen in Nederland. In de slotfase, toen de sterkere renners voorin het gevecht aangingen, lukte het een drietal zich los te maken van het peloton. Asjes bleek de sterkste.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport