NMHC eerder dit seizoen in actie tegen HBS.
Volledig scherm
NMHC eerder dit seizoen in actie tegen HBS. © Eveline Van Elk

Bakker viert rentree bij Nijmegen met goal en assist

NIJMEGEN – Kjell Bakker heeft zijn rentree bij de hockeyers van Nijmegen gevierd met een goal en een assist. De ploeg van Bas Bogaard ging zondag in de promotieklasse op eigen veld met 2-4 onderuit tegen Cartouche. ,,Persoonlijk ging het lekker, maar ik baal van de nederlaag’’, zei Bakker, die vijf weken aan de kant stond met een gebroken voet.

Door twee goals van Cartouche in de eerste helft liep Nijmegen continu achter de feiten aan. ,,Bij hen viel alles voor rust goed, terwijl wij dezelfde soort kansen misten. In de tweede helft hebben we het goed opgepakt, alleen scoorden zij op vervelende momenten.’’ 

De scheidsrechters keurden de 1-2 van aanvoerder Lars Leenen af, waarna Rein Scheenstra wegens commentaar op de leiding een groene kaart en de bijbehorende tijdstraf kreeg. In de twee minuten dat NMHC in ondertal kwam te staan, deelden de bezoekers de genadeklap uit: 0-3. Tien minuten later werd het ook nog 0-4.

,,Daarna ging het lopen bij ons.’’ Bakker scoorde twee keer, maar zijn tweede treffer werd vanwege shoot terecht afgekeurd. Drie minuten voor tijd was hij met de assist op Nick Doeser opnieuw betrokken bij een Nijmeegs doelpunt.

De vrouwen van Nijmegen gingen op eigen veld met 1-3 onderuit tegen Tilburg. Na 35 minuten maakte Klaartje Mientjes met een rake strafbal de gelijkmaker, maar de Brabanders liepen na rust uit. Door de verrassende 3-2 zege van de Terriërs op Were Di zakt Nijmegen naar de tiende plaats in de promotieklasse. Die plek betekent aan het einde van het seizoen play-outs. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport