De halve finale, van vorig jaar, tegen PSV.
Volledig scherm
De halve finale, van vorig jaar, tegen PSV. © David van Haren

Bekerdroom Aqua Novio spat weer uiteen, dit keer
uit overmacht

NIJMEGEN - Voor Aqua Novio’94 eindigt het bekeravontuur opnieuw in de halve finale. Daar waar de waterpoloploeg uit Nijmegen afgelopen seizoen ten onder ging tegen PSV na strafworpen is het duel met ZV Haerlem van het programma gehaald door de zwembond vanwege de coronacrisis.

Alle competities in het waterpolo zijn door de KNZB vorige week per direct beëindigd, daaronder de ManMeerCup en de eerste divisie. De droom van Aqua Novio én trainer Maarten van Lierop spatte zo uiteen. Voor zowel de club als de coach lonkte de eerste eindstrijd in de ManMeerCup, de tweede beker van Nederland. ,,Als je zo dicht bij de finale bent dan wil je hem ook spelen”, zegt Van Lierop teleurgesteld. ,,Maar dat we het nu niet halen, is pure onmacht.”

Ver weg

Plots is Heerenveen, waar elk jaar de finale wordt gespeeld, ver weg. Van Lierop: ,,Ik hoop er nog ooit een keer te staan. Het evenement is altijd een hele happening. Het toernooi staat ook hoog aangeschreven.” Dat bleek vorig jaar tegen PSV wel toen Zwembad West in Nijmegen ramvol zat met tweehonderd toeschouwers. ,,Let wel: ik heb alle begrip voor de beslissing van de bond. Sport is op dit moment bijzaak. Onze gezondheid gaat boven alles.”

In de eerste divisie sluit Aqua Novio als vijfde af, er waren nog drie duels te spelen. Voor Pasen maakt de KNZB bekend wat er met de competitie én indeling voor volgend seizoen gaat gebeuren. ,,Voor ons maakt het niet zoveel uit”, zegt Van Lierop. Zijn ploeg was niet meer in de race voor promotie of degradatie. ,,Uiteindelijk hebben we een wisselvallig seizoen gehad. Het bereiken van de halve finale in de beker is netjes, in de competitie hadden we meer de aansluiting moeten vinden.”

De blik bij Aqua Novio gaat nu op volgend seizoen. Zo heeft Van Lierop al bijgetekend. Hij gaat komende zomer zijn vierde seizoen in bij de Nijmeegse club. Assistent Ritske van Wijk stopt, met de spelers worden momenteel gesprekken gevoerd. Van Lierop: ,,Een paar jongens twijfelen of ze doorgaan. Verder zijn er lijntjes uitgegooid naar spelers van buitenaf.”

Regiosport