Volledig scherm
Devils-captain Levi Houkes (met de puck in bezit) in duel met Trevor Hunt van Heerenveen Flyers tijdens de bekerfinale. © BSR Agency

Bekerfinale eindigt in een deceptie voor Nijmegen Devils

EINDHOVEN - Nijmegen Devils is bekerhouder af. De ijshockeyequipe uit Nijmegen verloor woensdagavond in de finale van Heerenveen Flyers: 5-2. In de tweede periode scoorden de Friezen drie keer, dat werd Devils uiteindelijk fataal in Eindhoven.  

In een uiterst sfeervolle en volgepakte schaatshal gingen beide bekerfinalisten gelijk op na de eerste periode. Jurryt Smid en Levi Houkes kregen achter elkaar twee goede mogelijkheden, maar ook Devils-doelman Deniz Mollen redde drie keer knap op schoten van Heerenveen Flyers. 

Op de inzet van Pim van der Meulen had hij geen antwoord, de speler van Flyers schoot hard raak. Het antwoord van de Nijmegenaren bleef echter niet lang uit. Ritchie van Hulten was attent voor het doel van Flyers: 1-1. Tussendoor raakte Trevor Hunt nog wel de paal voor de Friese ploeg.  

Problemen

Er leek op dat moment nog weinig aan de hand voor Devils, maar in de tweede periode ging het van begin af aan flink mis voor de Nijmegenaren. De ploeg van coach Ronnie Plamont kwam direct op achterstand via Lars den Edel, die scoorde toen Oliver Pataky een straf van twee minuten uitzat. Later profiteerde Trevor Petersen optimaal van een nieuwe straf voor Devils: 3-1. 

Ditmaal zat Nick de Jong op de strafbank. Hij zag hoe Flyers de wedstrijd naar zijn hand zette en even later werden de problemen alleen maar groter. Juha Kilholma stond vrij na een splijtende pass van Petersen: 4-1.  Devils kon zelf aan het einde van de tweede periode niet profiteren van straffen voor Flyers.  

In de laatste periode zat er voor de Nijmegenaren niks anders op dan alles of niets te spelen. Jeffrey Melissant gaf daarin het voortouw, door snel 4-2 te maken na power play voor Devils. Spannend werd het daarna bij vlagen nog wel (zo miste Melissant vlak voor tijd een penalty shot voor een aansluitingstreffer van Devils), maar Flyers was geslepen genoeg om de wedstrijd zakelijk uit te spelen.  Het werd nog 5-2 in Eindhoven door een goal van Van der Meulen. De Friezen legden zo beslag op de prijs die de Nijmegenaren vorig jaar wonnen.

Nachtkaars 

Devils moet na de bekerdeceptie aan de bak om het seizoen niet als een nachtkaars uit te laten gaan. De Nijmegenaren staan in de reguliere competitie op de achtste plaats, positieverbetering is noodzakelijk om zeker te zijn van de play-offs om de landstitel en het kampioenschap van de BeNe-league. Dat zijn de laatste twee prijzen waar Devils eventueel nog om kan strijden. 

Regiosport