Volledig scherm
2018: De handballers van Hastu (geel shirt) gaan na de nederlaag op de foto met de spelers van Volendam. © DG

Bekerloting levert Hastu opnieuw een topaffiche op

NIJMEGEN - De kans dat de handballers van Hastu de achtste finale overleven is uiterst klein, maar voor het vierde jaar op rij komt er een absolute topploeg naar Nijmegen. Tijdens de loting van het nationale bekertoernooi maandag werd de tweededivisionist gekoppeld aan Volendam, dat uitkomt in de BeNe-League, het hoogste handbalniveau. 

Hastu speelde al enkele voorrondes en een regiofinale om de achtste finale te bereiken, Volendam stroomt net als de andere handbalgrootmachten uit de hoogste divisie nu pas in. De Volendamse club won vorig seizoen de beker door in de finale Limburg Lions te verslaan. De Noord-Hollanders zijn meervoudig landskampioen en leveren regelmatig internationals voor Oranje.

In 2018 trof Hastu (vier niveaus lager actief) ook Volendam in eigen huis, de gasten wonnen ruim in de achtste finale (14-35). Het jaar daarvoor was Quintus de tegenstander, vorig seizoen was de latere finalist Limburg Lions de opponent van de Nijmeegse studentenvereniging. De wedstrijd tegen Volendam is op dinsdag 18 februari om 21.00 uur in sporthal Gymnasion in Nijmegen.   

Regiosport