Volledig scherm
Mara Titarsolej. © Pro Shots

Beltman en Titarsolej in onzekerheid over Olympische Spelen

Het is nog onduidelijk of Mara Titarsolej en Reina Beltman naar de Olympische Spelen gaan. De turnsters van de Nijmeegse vereniging De Hazenkamp presteerden vandaag goed tijdens het laatste kwalificatiemoment in Heerenveen, maar hebben hevige concurrentie in de strijd om het laatste ticket.

Titarsolej viel alleen op balk. Op brug en sprong zette ze een goede score neer. De Zutphense turnster kwam niet in actie op vloer om zo haar rechterenkel te ontlasten. Twee weken geleden viel Titarsolej tijdens het NK op sprong en raakte ze licht geblesseerd. Beltman, op het NK nog derde, presteerde slechter dan twee weken geleden. Op sprong viel ze, op vloer maakte ze een fout in de laatste sprongserie.

Na het laatste kwalificatiemoment zijn Sanne en Lieke Wevers, Eythora Thorsdottir en Céline van Gerner waarschijnlijk zeker van hun plek in de olympische selectie. Titarsolej, Beltman, Tisha Volleman en Vera van Pol lijken te strijden om het laatste ticket. Morgen wordt bekend welke vijf turnsters naar Rio de Janeiro gaan.

Scores
Beltman: brug (13.850), balk (13.950), vloer (12.750) en sprong (13.100).
Titarsolej: brug (14.050), balk (12.950), sprong (13.700).

Regiosport