Volledig scherm
Derk Cloosterman van Beuningen. © Ruurd Jellema

Beuningen loopt averij op, Wijchen als koploper winterstop in

BEUNINGEN - De hockeyers van Beuningen liepen zondag averij op in de titelstrijd in de tweede klasse D. De topper tegen Deventer eindigde in 2-2. Koploper Eelde, die wel won, liep daardoor uit op achtervolgers Beuningen (derde) en Deventer. Het verschil is nu drie punten (25 om 22).

,,Het was een gelijkopgaande wedstrijd, er werd op het scherp van de snede gespeeld”, zei coach Paul van der Geijn van Beuningen. De thuisploeg kreeg in de slotfase nog kansen om het duel te winnen. Mike Broekhuis en Sam Wessel maakten de goals voor Beuningen.

QZ was in de eerste klasse D niet opgewassen tegen de ongenaakbare koploper Oss: 4-0. De Nijmegenaren staan na tien wedstrijden met zeven punten op de negende plek.

Apeliotes won in de tweede klasse C van Gemert (2-3) en blijft in het spoor van koploper Oedenrode. De Nijmeegse studenten kwamen twee keer op achterstand, maar trokken de zege in het vierde kwart naar zich toe. Xander van de Mortel, Bas van Eeden en Thomas de Haas maakten de doelpunten.

Wijchen gaat door de winst op Meerssen (5-3) als koploper van de vierde klasse B de winterstop in. Coach Marc Slaats: ,,De inzet is uitstekend, we spelen als een team.” Daniël Duijzer, Lars Wortelboer (twee strafcorners), Sjors Reith en Jochem Hulshof scoorden.

De vrouwen van Apeliotes verloren in de eerste klasse D van topteam EHV: 4-0. ,,We konden goed meekomen, alleen was hun rendement uit de strafcorners hoger. De uitslag wat geflatteerd”, zei de Nijmeegse captain Dominiek Rutten.

Wijchen won in de tweede klasse D de uitwedstrijd tegen Boxmeer: 2-3. ,,Ons spel was rommelig en gehaast”, zei coach Meta Bouwmans. Wijchen boog in het vierde kwart de 2-0 achterstand om. Anne Jansen (2x) en Elle de Korte maakten de comeback mogelijk.

Druten versloeg in de vierde klasse C Tegelen: 2-1. Isa Krijgsman en Tess Raafs waren verantwoordelijk voor de overwinning.

Regiosport